Elon Musk og Tesla har blitt bøtelagt med 40 millioner dollar, en ny rapport viser at tech-selskapene tjener store penger på Trumps anti-immigrasjonspolitikk og IBM har gjennomført sitt største oppkjøp noensinne. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Elon Musk og Tesla har fått 20 millioner dollar hver i bot for å ha forledet investorer med tweeten sin om at han vurderte å ta selskapet på børs for 420 dollar per aksje. Boten ser dog ikke ut til å ha gitt det største inntrykket på Tesla-gründeren. Etter nyheten tvitret den kontroversielle gründeren nemlig at han synes boten “var verdt det”.

2. Tidligere Google-sjef Andy Ruben skal ha fått en sluttpakke på 90 millioner dollar da han forlot selskapet. Selskapet skal derimot ha skjult den egentlige grunnen til hvorfor han ble tvunget til å si opp – nemlig at han skal ha forgrepet seg på en kvinnelig ansatt i selskapet, avslører New York Times.

3. IBM har kjøpt opp det amerikanske sofware-selskapet Red Hat for den nette sum av 34 milliarder kroner. Oppkjøpet er det største IBM har gjort noen gang.

4. Twitter har suspendert to twitter-kontoer linket til Cesar Sayoc, mannen som er mistenkt for å stå bak brevbombene som blant annet ble sendt til blant andre Barack Obama, Hillary Clinton og Robert De Niro.

5. Det kontroversielle sosiale medienettverket Gab.com, ble tvunget til å legge ned i forbindelse med at tjenesteleverandøren GoDaddy ikke lenger ønsket å hoste nettstedet. Beskjeden fra tjenesteleverandøren kom etter at det ble kjent at Robert Bowers mannen som sto bak synagoge-masakret lørdag, var en aktiv bruker av plattformen og brukte den til å promotere sine antisemittiske meninger.

6. Amazon, Microsoft og Palantir tjener millioner på Donald Trump sine anti-immigrasjonspolitikk, viser en ny rapport. Dette fordi de alle er leverandører av verktøy som brukes til overvåkning, fengsling og deportasjon.6.

7. Skaperne av verdens mest populære videospill “Fortnite” fikk nettopp inn en investering på 1.25 milliarder dollar, noe som er den største investeringen gjort i et videospillselskap noensinne.