Tesla-aksjene stuper etter at Elon Musk røyket marihuana i offentligheten, Alibaba-sjefen trekker seg fra stillingen som styrerleder i eget selskap og en ny rettsak som involverer Google, får menneskerettsorganisasjoner til å reagere. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av.

1. Teslas aksjer stupte i helgen etter at det ble kjent at Elon Musk røykte marihuana og drakk whiskey under et podcast-intervju.

2. Dårlig for selskapet var også nyheten om at to sjefer i selskapet har valgt å si opp stillingen sin.

3. Jack Ma, gründer av nettgiganten AliBaba fratrer stillingen som styreleder i selskapet og overlater den til CEO Daniel Zhang.

4. Tidligere sjef i Google og Microsoft, Kai Fu Lee, går hardt ut mot bruk av kunstig intelligens, og advarer at teknologien vil øke forskjellene blant fattige og rike i verden.

5. En ny rettsak i den europeiske unions domstol har fått menneskeretthetsorganisasjoner til å reagere. Saken dreier seg om hvorvidt loven om “retten til å bli glemt” på internett skal gjelde globalt eller ikke. Organisasjonene er skeptiske til loven og frykter misbruk fra totalitære regimer.

6. Strategisjef i Snapchat, Imran Khan, forlater selskapet etter tre år i stillingen.

7. Ikea Norge stenger tre service-sentere i Norge i et forsøk på å kutte utgiftene med 10 %.