Amerikansk teknologifirma vil tilby mikrochip-implantat til sine ansatte

Det Wisconsinbaserte teknologifirmaet Three Square Market tilbyr nå sine ansatte muligheten til å implantere en mikrochip på størrelse med et riskorn inn i hånden. Chipen scannes for å få tilgang til både kontorbygningen og de ansattes pcer, og skal gjøre det lettvint å kjøpe mat i firmaets kantine. 

Over femti av de ansatte i bedriften – som leverer teknologi til mikromarkeder – har allerede sagt ja til å implantere chipen, i følge USA Today.

Firmaer som utstyrer sine ansatte med implantater høres kanskje ut som en mørk fremtidsvisjon, og kan gi assosiasjoner til overvåking og kontroll. Three Square Markets administrerende direktør Todd Westby forsikrer i en uttalelse fra bedriften at prosedyren er frivillig, og at implantatet ikke er utstyrt med GPS-sporing.

– Vi ser for oss at bruken av RFID-teknologi vil drive alt fra innkjøp i kontorets kantine, bruk av kopimaskiner, innlogging på kontor-pcer, opplåsing av telefoner, utveksling av visittkort, lagring av helseinformasjon og betaling ved andre RFID-stasjoner, forteller han.

Betalingskort-teknologi

Implantatet bruker near-field communications, eller NFC; dette er den samme teknologien som i kontaktløse betalingskort, der du bare trenger å holde kortet over terminalen for å gjennomføre betalingen.

RFID benytter seg av elektromagnetiske felt for å identifisere den elektronisk lagrede informasjonen. RFID står for radiofrekvens-identifikasjon, og i følge firmaets uttalelse skal det bare ta noen sekunder å installere chipen under huden mellom tommelen og pekefingeren.

Svensk partner

Firmaet er ikke de første eller eneste som har ansatte med mikrochip-implantater. Prosjektet skjer i partnerskap med det svenske firmaet BioHax International, som allerede har mange ansatte med lignende implantater under huden.

– Da vi jobbet sammen med operatørene våre i Europa kom vi over et firma med mikrochippede ansatte i BioHax International, og konseptet med å bruke RFID sammen med mikromarkeder vokste raskt, forteller Three Square Markets direktør for internasjonalt salg, Tony Danna.

Fremtidens betalingsløsning

Danna er overbevist om at denne typen betalingsteknologi vil være en del av fremtiden.

– Vi ser på betaling via chip som det neste steget i evolusjonen for betalingssystemer, slik mikromarkeder sakte men sikkert har tatt over for salgsautomater. Som en ledende aktør innen mikromarkedsteknologi er det viktig at vi fortsetter å vise vei med nyvinninger som chip-implantater.

Firmaets daglige leder, Patrick McMullan, er tilsvarende optimistisk med tanke på nyvinningen.

– Den internasjonale markedsplassen er vidåpen, og vi tror at den fremtidige utviklingen av totale markedsandeler kommer til å drives av hvem som kaprer denne arenaen først, sier han.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!