Home Events – Blockchain er så mye mer enn Bitcoin

– Blockchain er så mye mer enn Bitcoin

0
Redaktør i TechChrunch,Mike Butcher, snakket om hva Blockchain kan brukes til på Oslo Blockchain Summit. Foto @ GORM K GAARE/OIW

TechChrunch-redaktør Mike Butcher mener Blockchain jevner ut maktbalansen i verden, og at vi nå ser mulighetene forbi kryptovaluta. 

Under åpingen av Oslo Innovation Week fortalte investor Silvija Seres om 12 Guteberg-øyeblikk i vår tid, og høyt oppe på den lista lå Blockchain. Og Blockchain er et av de store temaene under uka, og under Oslo Blockchain Summit på tirsdag, fortalte gründere, eksperter og endringsagenter om en fremtid fylt av mer enn bare kryptovaluta.

Ser mot en ny verden

I front var TechChrunch-redaktør Mike Butcher som ledet publikumet på SALT igjennom de forskjellige bruksområdene for Blockchain, både nå, og i fremtiden.

Butcher blir sett på som en av de mest innflytelsesrike journalistene innenfor teknologi i Europa, og har mottatt en MBE (Order of the British Empire) for sin innsats, og nettstedet TechCrunch er det ledende nettstedet for teknologi-nyheter.

Innomag tok en prat med han for å høre hvor Blockchain er på vei.

– Vi er på vei ut av en veldig sentralisert verden, hvor GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) styrer det meste på internett. Nå ser vi mot en ny verden, hvor Blockchain gjør det mulig for hvem som helst å ha like mye makt, forteller han.

Han mener vi ser mot en desentralisert verden som er tryggere, hvor makten ligger hos de som vet hvordan de bruker den.

– Dette gjør at man kan sitte på gutterommet og lage et stort Blockchain–prosjekt for milliarder av brukere fra hele verden uten å trenge servere, forklarer han.

I tillegg kan dette brukes i både små og store prosjekter, mener Butcher, og trekker frem Tricia Martinez, og selskapet Wala, som deltok i samtale med Butcher under konferansen.

– Det kan brukes helt ned på lokalnivå, som Martinez gjorde i Uganda, hvor hun brukte det til å hjelpe befolkingen med pengetransaksjoner.

Les også: Blockchain-ekspert: Slik kan teknologien hjelpe å løse de største samfunnsproblemene verden står ovenfor. 

– Er sterkt kryptert

Og blockchain har blitt mye mer enn det vi helst forbinder det med, Bitcoin og kryptovaluta.

– Dette er en teknologi som kan brukes av alle, og det kan brukes til så mye forskjellig. Og jeg tror folk begynner å se det nå, at det der mer enn bare kryptovaluta som har nytte av denne teknologien.

Under konferansen var et av temaene om denne teknologien kan være med å forme fremtiden, og om denne typen teknologi er bærekraftig. Det mener Butcher den definitivt er.

– Det fantastiske med Blockchain–teknologi er at det er så sterkt kryptert, og det kan ikke hackes. Vi ser at Blockchain kommer til å dominere i fremtiden, og gjøre verden mer desentralisert, mener han.

Les også: 5 tech-trender som vil dominere fremtiden: Blockchain med Valery Vavilov.

Butcher er også veldig imponert over OIW og temaene som belyses denne uken.

– Et av hovedfokusene for hele uka er bærekraftighet, og det er ingen andre Innovasjons–konferanser som tar for seg akkurat det, og det er viktig. IOW har gjort en fantastisk jobb.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst