NRK vant og konsulentselskapet Sopra Steria er kåret til Norges nest-mest attraktive arbeidsgiver i verdens største uavhengige HR-undersøkelse.
Torsdag ble resultatene av den norske versjonen av Randstad Employer Brand Research offentliggjort. Sopra Steria kom på en gjev andreplass – bare overgått av NRK. Dette skjer dagen etter at Sopra Steria for sjette året på rad ble kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place to Work.

– Sopra Steria kommer på andreplass i år, én plass opp fra 2021. Dette er imponerende og godt jobbet, og bekrefter bare resultatene fra i fjor. Selskapet scorer spesielt høyt på karrieremuligheter og interessante arbeidsoppgaver, noe som er drivere for målgruppen selskapet ønsker å rekruttere, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad Norway.

Dette er fjerde gang undersøkelsen gjennomføres i Norge. Randstad har spurt rundt 4000 norske arbeidstakere om deres oppfatninger og holdninger knyttet til landets 75 største selskaper.

Solfrid Skilbrigt, Sopra Sterias HR- og strategidirektør, sier at utmerkelsen betyr mye for selskapet.

– Undersøkelsen til Randstad er uavhengig og svært anerkjent i markedet, og vi blir målt opp mot de største og beste selskapene på tvers av mange bransjer, sier hun.

Vil ikke hvile på sine laurbær

I undersøkelsen scorer Sopra Steria også høyt på muligheten til å jobbe hjemmefra. Under nedstengningen leverte selskapet en rekke digitaliseringsprosjekter fra hjemmekontor.

Skilbrigt setter pris på rosen fra Randstad, samtidig som hun understreker at Sopra Steria ikke kommer til å hvile på sine laurbær.

– For meg er prisen en bekreftelse på at vi jobber riktig, men vi vil aldri komme i mål. Sopra Steria skal være den beste arbeidsplassen for de dyktigste konsulentene. Da må vi hele tiden forbedre oss når det kommer til arbeidsmiljø og faglig utvikling, sier hun.

Kontinuerlig satsing på arbeidsmiljø

I fjor kom Sopra Steria på tredjeplass i kåringen til Randstad. Konsulentselskapet har i en årrekke hevdet seg i toppen i andre arbeidsgiverkåringer, som Universum Awards og Great Place to Work.

– Dette er et resultat av et kontinuerlig arbeid med å tiltrekke oss og beholde dyktige medarbeidere. Vi vil skape en god arbeidsplass der folk kan vokse og utvikle seg, og hvor våre medarbeidere får brukt kompetansen sin til å levere gode løsninger som gir verdi både for kundene og samfunnet, sier Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria.