Den perfekte innovasjon?

Hvem kom først -Høna eller egget? Dette er spørsmålet de fleste stiller seg minst en gang i livet. Et enda mer dagligdags spørsmål er kanskje hvor lenge egget skal kokes. Under en gaverunde på Designtorget fant jeg løsningen. Plutselig lå den foran meg: “The perfect Egg boiler!” Det er kun å legge den i gryta sammen med eggene, så ser man når de er ferdig… Det må være den beste produktinnovasjonen jeg har sett på lenge.


“What’s in it for me?”

I en kjøpsbeslutning og i enhver situasjon under påvirkning, vil folk flest stille seg dette spørsmålet…  “The perfect egg boiler” er det perfekte eksempel på en brukerrettet innovasjon som løser et reelt problem. Det er kanskje ikke et verdensproblem som spørsmålet om høna eller egget, men det kan gjøre hverdagen til forbrukeren enklere på sin egen måte. Det er vel derfor folk kjøper? Det finnes et hav av tupperwarebokser og alskens kjøkkenutstyr, men å finne ting som virkelig treffer er en utfordring. Det er mange designere og “oppfinnere” som tror et behov er reelt uten at det faktisk er det.

Ideo- help organizations innovate

Et selskap som har tatt dette videre, er Ideo, som designer løsninger for organisasjoner slik at de kan hjelpe sine kunder igjen. Gjennom fokus på organisasjonen tekninske ferdighet, bruker de design thinking og intuitiv tenkning som et virkemiddel til et innovativt resultat. Her er Ideo’s 5 tips for å designe ditt liv i 2013, som også kan brukes til å designe innovasjon:

  1. Vær optimistisk, samarbeidsvillig og oppfinnsom – Det er noe herlig frigjørende ved å finne opp noe nytt: Enten det er prisbelønt design eller hjemmelaget mat 🙂
  2. Tenk på livet som en prototyp – Livet er ikke skrevet ned på stentavler. Gjør oppdagelser med et åpent sinn og hold mulighetene åpne. Alle prosesser kan forandres -gjør det om du kan!
  3. Spør om hvorfor istedet for hva – Istedet for å akseptere en gitt begrensning, spør deg selv om det faktisk er dette problemet som skal løses
  4. Søk etter ulike løsninger – Ikke gå for det første og beste med en gang! Se på ulike alternativer og sett heller en deadline på når du må gå videre
  5. Gå ut i verden og bli inspirert! – Kom deg ut en gang om dagen og observer menneskene rundt deg. Uten å være bevisst på det åpner du for intuitiv tenkning, som gjør at ideene bare popper opp!

 

Herlig bit av design thinking filosofien her:

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *