14 norske bidrag ble kåret under Norwegian Startup Award. Nå går veien til København.

Tirsdag kveld ble vinnerene av Norweigan Startup Awards kåret, og 13 norske selskaper i 14 kategorier er nå klare for den gjeve Nordic Startup Awards i København 30. oktober. Utdelingen av prisene tok sted på DNB NXT i Tromsø, som en del av NXTs norgesturne.

Flere av vinnerne står også på Innomags liste over 50 norske startups. Se årets liste Del1 og Del2.

Et steg inn i digital verden

Diffia og appen Nimble tok hjem prisen for «Best AI/Machine Learning Startup». Grunnlegger Soheil Dabestani er takknemlig og ydmyk over å få prisen.

– Vi er veldig glade for å få den anerkjennelsen. Vi håper også dette vil belyse hvordan AI kan brukes i praksis for å løse problemer i helsevesenet, forteller Dabestani.

Nimble er en mobil assistent for leger og helsepersonell på sykehus. Appen skal mobilt kunne dokumentere, kommunisere og dele informasjon for å la helseteamet pleie en pasient. Både Dabestani og medgrunnlegger Petter Risøe har begge helsebakgrunn, og ser behovet for nytenkning.

– Det er på tide at helsevesenet tar steget inn i den moderne digitale verden, forteller han.

Vil dele erfaringer

Og nå går veien videre til København for å delta på Nordic Startup Awards i oktober, og får muligheten til å vinne gjeve priser også der. Det ser Dabestani og teamet frem til.

– Det blir veldig spennende å være en det av et fantastisk oppstartsmiljø i de nordiske landene. Vi gleder oss til å være med å dele erfaringer med andre startups, sier Dabestani.

Og i tillegg til at prisen er en inngangsbillett har den også en annen verdi for Diffia.

– Vi er i en rekruteringsfase nå, og det å da få denne anerkjennelsen, vil gjøre oss mer synlige, og forhåpentlig bidra til å attrahere talenter som ønsker å arbeide med å bygge en løsning som redder liv, forteller Dabestani.

Det var også flere kjente navn på vinnerlisten tirsdag. I kategorien Ecosystem Hero stakk Rolf Assev av med prisen. InnoMag har tidligere portrettert han og skrevet om hans 10 råd til gründere.

DETTE ER ALLE VINNERNE AV KÅRINGEN:

 • Bootstrapped: Wiral

Wiral Technologies har designet et kamerasystem som beveger seg langs et tau ved hjelp av en elektronisk motor. Wiral lar deg skape filmatiske flipp på steder der droner er forbudt eller ikke kommer til.

 • AI Machine learning: Diffia

Diffia er skaperne bak Nimble. En digital assistent for leger og helsepersonell, for å forbedre arbeidsflow og pasientbehandling, og spare tid.

Heath: Tidewave R&D

Tidewave har utvilket en madrass som automatisk roterer og beveger brukere som har redusert mobilitet. Madrassen skal kunne brukes på sykehus og sykehjem for å redusere trykksår og liggesår på pasienter.

 • Fintech: Payr
 • Startup of the Year: Payr

Payr stakk av med to priser på tirsdag. De har utviklet en app for effektiv regningsbetaling, som kan brukes uansett hvilken bank du har. Appen er utviklet slik at du tar bilde av regningen, ut trykker betal. DNB er blant investorene.

 • Food: Saga Robotics

Saga Robotics har laget roboten Thorvald til jordbruksnæringen. Roboten bruker uv–lys for å bekjempe jordslag på planter. I tillegg skal den kunne luke ugress, transport på jordet og følge med avlingene.

 • Social Impact: No Isolation

No Isolation er teamet bak roboten AV–1 som skal hjelpe kronisk syke barn med å være til stede i klasserommet. Roboten er barnets øyne og øre i klasserommet fra sykesengen.

 • Newcomer: Blue Lice

Blue Lice jobber med å hindre reproduksjon av lakselus og fange lakselus før den når fisken, ved å lage insektsfeller for lusen. Dette for å kunne senke det høye tallet fisker som hvert år dør av lakselus.

 • Ecosystem Hero: Rolf Assev

Rolf Assev er investor, serie–gründer og co–founder av en av Norges største oppstartshuber, Startuplab.

 • Coworking: 657 Oslo

657 Oslo er norges største coworking space for nye bedrifter. Over 100 små selskaper har kontorer i 657s lokaler, i tillegg til små gründer–prosjekter.

 • Founder: Andreas Slettvoll

Andreas Slettvoll er mannen bak Choose, klima-startupen som kjøper og sletter klimakvoter på vegne av bedrifter og privatpersoner, slik at store industrier ikke får brukt dem.

 • Investor: Tharald Nustad

Selvaag–arvingen Tharald Nustad er serie–investor og har investert stor i selskaper innenfor tech, og har startet fondet Norwegian.ai som skal drive med «impact investing».

 • Accelerator: Katapult Accelerator

Investerings–akselerator med hovedkontor i Oslo.

 • Peoples Choice: Andreas Nilsen

Andreas Nilsen er daglig leder av Flow Coworking, som er Tromsøs første coworking space.