Digitaliseringen av eiendomsbransjen har tatt fart de siste årene, og etterspørselen etter innovative lås- og adgangssystemer har vokst i takt med denne utviklingen. Parakey og Unloc går nå inn i et nyskapende nordisk samarbeid for å tilby fleksibilitet og sømløse kundeopplevelser i et hurtigvoksende marked.

Det norske teknologiselskapet Unloc har sammen med Nordens største leverandør av digitale adgangssystemer, Parakey — inngått et samarbeid med et felles mål om å forenkle menneskers hverdag ved å tilby eksisterende og nye kunder enda flere valgmuligheter til hvilke systemer de ønsker å bruke — og at Unloc kan brukes til å åpne Parakey sine låser.

Snart legges derfor også Parakeys fysiske produkter til på listen over enheter som kan åpnes med Unloc sin mobilapp. Dette har vært etterspurt fra kunder i Sverige, inkludert HSB — som ser frem til at blant annet Parakey blir kompatible med Unloc-appen. De to selskapene innleder dermed et innovativt samarbeid for å utvide markedet i Sverige og Norge, noe som vil utgjøre en stor fordel i eiendomsbransjen på tvers av landegrensene.

— Etter å ha hatt en dialog med Unloc i flere år, har vi nå konkrete forespørsler fra kundene om å bruke Parakeys markedsledende lås Parakey PDL med Unloc sin app. Vi tar det som en selvfølge at kundene våre skal kunne velge hvilke systemer, apper og digitale låser de ønsker å bruke. Som kolleger i bransjen har vi derfor valgt å inngå et samarbeid for å hjelpe hverandre med å drive digitalisering av eiendommer med digital adgang, sier Parakeys CEO og Co-Founder Jonas Arvidsson.

Utviklingsarbeidet begynte i løpet av sommeren og vil fortsette med høy intensitet i løpet av høsten, slik at funksjonaliteten kan tas i bruk allerede før årsskiftet.

— Vi er stolte over at Unloc allerede er velkjent i Norge. Nå ser vi at det samme kan skje veldig raskt i Sverige, og da er det fantastisk å ha Nordens største leverandør av digital adgang som en av våre samarbeidspartnere, sier Kris Riise, gründer i Unloc i en kommentar.

Vi i InnoMag har også tidligere skrevet om Unloc og synes det er interessant at vekstselskapet nå inngår et samarbeid med den største svenske aktøren på området.