En forretningsmodell for internett?

Hvordan tjene penger på internettselskaper? Vi har sett mange tilfeller den siste tiden, som blant annet Facebook, av internettselskaper som har kommet på børs. Facebook taper nå penger.


 

Hvorfor? Fordi de ikke har noen god forretningsmodell. Så: Hvordan tjene gode penger på internett, nå som vi er kommet i en ny tidsepoke?
Suksesskriteriene for at du skal lykkes på nett er:

Å få brukere til å komme til nettstedet ditt, og så få dem til å gjøre noe du tjener penger på mens brukerne er der.

Det finnes en rekke måter man kan tjene penger på internett, man må bruke kreativiteten og vite hvordan man skal skaffe kunder.

Hva skal du gjøre først? Et markedsføringsweb er en god start. Hvis du jobber med for eksempel konsulenttjenester, så bruker du nettsiden for å markedsføre deg selv. Pengene kommer da i andre rekke. Det som er viktig er å få brukeren til å forstå hvorfor du gjør det du gjør, og hvorfor de skal kjøpe dine tjenester. Du bruker også nettsiden til å gi kundene potensiell informasjon, som er viktig for at de skal gi deg informasjon tilbake. På denne måten kan du skape en felles verdiskapning og en god interaksjon mellom kunden og din bedrift.

Som et eksempel har Adam og Eva Frisør AS nå lansert et eget nettsamfunn, der hvor kundene kan opprette egen profil. Kundene kan da se på og snakke om blogginnleggene til frisørene og dette skaper da bedre interaksjon mellom kunde og frisør.

Her lønner det seg å være tilgjengelig, jo raskere respons jo bedre kommunikasjon får du med kunden.

Hvis du har en god strategi for internett, kommenter gjerne dette innlegget.

kilde; websuksess.no

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *