Filmprodusenten bak Magnus Carlsen-dokumentarene blir klokkegründer

Inntektene fra dokumentaren ”Magnus” har gjort det mulig for filmprodusenten Øyvind VonDoren Asbjørnsen å gjøre gründerdrømmen virkelig.

Helt siden jeg fikk min oldefars sveitsiske klokke som 12-åring har jeg drømt om å gjøre lidenskapen for klokker om til virkelighet. I ungdomsperioden var vi flere i guttegjengen som var både bil- og klokkegal. Noen av oss var også glade og flinke til å tegne, noe som resulterte i at vi designet både biler og tøffe Sci-Fi klokker, forteller Øyvind VonDoren Asbjørnsen til InnoMag.

Torbjørn Asbjørnsen spiller sjakk med dengang 13 år gamle Magnus Carlsen
Øyvind VondDoren Asbjørnsen spiller sjakk med dengang 13 år gamle Magnus Carlsen.

Men det er ikke klokkeprodusent Asbjørnsen til nå har vært best kjent som. 53-åringen er utdannet filmprodusent og regissør fra London Film School og har jobbet med film hele livet. Det mest kjente fimprosjektet han jobbet med, er dokumentarene Prinsen av Sjakk og MAGNUS, som følger reisen til den norske sjakkmesteren Magnus Carlsen fra han er 13 år til i dag.

Torbjørn Asbjørnsen med filmskaper Benjamin A. Ree og Carlsen-familien
Øyvind VonDoren Asbjørnsen med filmskaper Benjamin Ree og Carlsen-familien.

Dokumentaren Magnus, der Asbjørnsen jobbet som både fotograf, co-produsent og executive produsent, ble blant annet vist på den presisjefylte dokumentarfestivalen i Tribeca i vår og har høstet stor internasjonal suksess. Alle pengene Asbjørnsen har tjent på filmen har gått til å realisere klokkedrømmen, røper han.

– All or nothing har alltid vært min filosofi, så alt jeg eier og har gått inn i dette prosjektet.

For etter ni måneders intens arbeid natt og dag har han nå lansert sitt eget klokkemerke, og da med merkenavnet Von Doren.

– Da jeg var i 12-14 års alderen husker jeg at jeg tenkte; -En kan jo ikke være bil- eller klokkedesigner internasjonalt og hete Øyvind Asbjørnsen, det ville blitt alt for vanskelig i utlandet. Siden jeg hadde kallenavnet Assa, eller Asa, ja så kreerte jeg pseudonymet Asa Von Doren.

I voksen alder ble det altså til at Asbjørnsen tok VonDoren som mellomnavn offisielt og har siden viderebrakt navnet til sitt eget klokkemerke.

Promoterer Norge

I reklamefilmen kommer gründerens filmkunnskaper til sin rett og det samme gjør hans forkjærlighet for hjembyen Ålesund.

–Jeg ville skape noe unikt og elegant som også har en forbindelse til mine røtter. Derfor har klokken et Jügenstil-inspirert vintage design.

Etter lanseringen har gründeren fått flere henvendelser fra utlendinger som ønsker å dra til Norge, etter å ha sett de fantastiske naturbildene.

– Jeg har fått henvendelser fra både engelskmenn og japanere, som ønsker å reise hit. Det gjelder jo å fortelle en god historie når man driver brand building og det er nettopp det jeg har gjort.

Bedre enn målet

Fagnettstedet tidssonen.no skryter av klokkene til Øyvind og slår fast at han har gjort hjemmeleksen sin før han gikk inn i prosjektet. Kolleksjonen består av 6 ulike klokker, hvor forskjellen ligger i fargevalg og finish på urkassen.

– Kvalitet i alle ledd har vært viktig, derfor har vi støpt mange former av kassen og forsøkt flere design før vi endte opp med en svakt buet klassisk stil med relativt smal kasse (8mm) og et domed safirglass og en såkalt Pie Pan som gir urskiven en helt spesiell ”look”.

Gjennom sin kampanje på Kickstarter ønsket Asbjørnsen å samle inn 200 000,- til prosjektet. 12 dager før fristen går ut og med hele 235 000,- i folkefinansiering, har sunnmøringen nådd målet sitt og vel så det.

På Kickstarter koster de 140 første klokkene 2 100,- Utsalgspris vil fra våren være $540,-.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »