Med amerikanske investorer på laget, skal det norske designverktøyet Wake erobre verden. 

I 2014 hentet ingen norske oppstartselskaper penger i USA, viser en gjennomgang gjort av The Nordic Web. Det er først og fremst et tap for norske oppstarter, fordi rikelig tilgang på kapital på den andre siden av Atlanterhavet, gjør at prisingen ofte er gunstigere for gründerne.

Nå har den norskutviklede tjenesten Wake brutt denne “forbannelsen”. Selskapet bak Wake, det norske designbyrået Bakken og Bæck, har som ambisjon å bygge en ny, norsk gründermodell med kobling mot USA og amerikanske investorer.

Et av verdens mest annerkjente ventureselskaper, First Round Capital, som også er inne som eiere i Uber og Square, er med i finansieringsrunden som til sammen bringer inn 6 millioner kroner. Andre investorer er Slow ventures, en rekke tidligere og nåværende ansatte i Facebook og norske Alliance ventures.

– Vi er veldig fornøyde med å være med i den første investeringsrunden i Wake sammen med bl.a. First Round Capital, Slow Ventures og Designer Fund i Silicon Valley. Bakken & Bæck er et ungt, talentfullt miljø i Norge med et svært godt nettverk i USA, sier Erling Maartmann-Moe, Partner i Alliance Venture.

Klar for vekst

Tidligere Facebook-designer Chris Kalani leder nå selskapet som har flyttet hovedkontoret til San Franscisco.

Den gang stod 6.000 brukere i kø for å komme i gang med verktøyet, noe som nå har økt til 15.000 brukere i kø, ifølge selskapet.

Verktøy lar designere raskt og enkelt dele visuelt arbeid med sitt team og samle tilbakemeldinger kontinuerlig gjennom hele arbeidsprosessen.

– Teknologien i Wake ble utviklet i Norge av Bakken & Bæck med ledende internasjonale pilotkunder og etablering i San Francisco. Dette er en ekstremt effektiv måte å internasjonalisere norsk teknologi på, og som vi er stolte av å være med på å støtte, sier Maartmann-Moe.

Blant eksisterende brukere er Airbnb, Cisco, Medium, GoPro, Artsy, Netflix, Yahoo og Brigade, Sean Parkers nye startup.

– Wake har et globalt potensiale, og ved å lande denne investeringsrunden kan vi bygge et nytt team og satse skikkelig internasjonalt, sier Tobias Bæck, daglig leder i Bakken & Bæck.

Les mer om verktøyet på wake.io.

Se videopresentasjon av verktøyet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here