Miljøaktivist Wiebe Wakker har endelig ankommet Australia etter 827 dager på reise i sin elektrisk bil.

Da InnoMag møtte nederlederen Wiebe Wakker i 2016, hadde han akkurat begynt reisen som skulle ta han fra Nederland til Australia. På veien hadde han allerede rukket å besøke Belgia, Tyskland, Sveits, Italia, Danmark og Sverige. 827 dager og 33 forskjellige land senere, har han endelig ankommet byen Darwin.

– Jeg er kjempeglad for at jeg endelig har ankommet Australia. Det har tatt veldig lang tid, og jeg har møtt på en del utfordringer på veien, sier Wakker i en pressemelding.

– Laderen eksploderte i India, noe som forsinket reisen. Senere, i Indonesia, kom det vann på batteriet, som endte meg at jeg måtte bli værende i Surabaya i tre måneder. Jeg ble også sittende fast noen steder fordi jeg ikke hadde penger til å fortsette reisen. Etter alle disse utfordringene er jeg veldig stolt og lettet over at jeg har kommet så langt, sier han.

På reise uten penger

Det var 25. mai 2016 at Wakker forlot hjemmelandet sitt i den elektriske bilen. På veien skulle han lage en dokumentar om bærekraft og samtidig bevise at det var fullt mulig å reise så lang som til Australia med en elektrisk, miljøvennlig, bil.

Målet med turen har med andre ord vært å promotere el-biler og andre grønne initiativer. Gjennom reisen har han besøkt miljøvennlig mennesker, selskaper, prosjekter og arrangementer for å lære mer om hva slags utfordringer de forskjellige landene har når det kommer til miljøet og hva de gjør for å løse dem.

Wakker reiste uten penger, og har brukt sosiale medier for å oppfordre folk til å hjelpe han å komme til Sydney, byen hvor reisen hans vil ende. På hjemmesiden plugmeinproject.com har folk kunne tilby han et sted å lade bilen, spise og sove. Han skal med andre ord ha reist 660 mil uten å bruke èn krone av sine egne penger.

Han forteller at hele 1450 mennesker fra 45 forskjellige land har bidratt til å ta han fra A til Å så langt. På reisen har han blant annet fått møtt ministere fra Tyskland, sheiker fra Saudi-Arabia og kongelige i Malaysia.

Foto @ Plugmeinproject

Verdensrekord

Wakker var den første personen til å krysse Tyrkia, India Myanmar, Malaysia og Indonesia i en hel-elektrisk bil. Aldri før har heller noen reist gjennom så mange land med en el-bil.

I Autralia vil han reise fra Darwin til Perth, Port Augusta, Alice Springs, Townsville, Adelaide, Melbourne og tilslutt Sydney hvor den to år lange turen tar slutt.