Fem år etter at Generasjonsmøte M ble startet som en ungdomsbedrift, ble selskapet kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2016.

Generasjonsmøtet M ble kåret til Året Sosiale Entreprenør 2016 under SosEnt-konferansen på Sentralen i Oslo, i regi av Ferd Sosiale Entreprenører. Gründerne bak bedriften er de yngste vinnerne av prisen noen gang.

– Det er en fantastisk ære. Vi var dritfornøyd bare med å være nominert. Å stå her er derfor helt surrealistisk, sier styreleder Christina Væting Nergård, i en pressemelding.

I 2011 startet hun og daglig leder Anne Stine Hole Generasjonsmøte M for å skape møteplasser mellom eldre og unge. Målet om redusere ensomhet blant eldre og samtidig skape arbeidsplasser for ungdommer.

Les også: Home Control pitchet seg til seier og 300 000 kroner i pengepremie

I juryens begrunnelse heter det blant annet at: «Selskapet tetter en generasjonskløft som i vår tid bare øker. De utløser verdi på begges hånd, den eldre som ønsker besøk og den yngre som får en meningsfull ekstrajobb. Både på institusjoner og hos hjemmeboende eldre er ensomhet et utstrakt problem. Jobbmarkedet for ungdom er ikke stort, og i Generasjonsmøte M får man både en jobb, og en oppgave man kan vokse med.

– Dette er en type vinner vi har vært ute etter. De tilfredsstiller alle kriterier. De fyller et stort behov og har en innovativ løsning, selv om det har vært gjort før. Men her har de tatt ideen og de vet at den funker. Det å redusere risiko er ikke så dumt hvis du skal leve av det og spre modellen. Vi liker høy oppside og lite nedside. Den er skalerbar så det holder, og de har aktivt grepet mulighetene. De har funnet løsninger som dekker flere behov samtidig, og de har funnet ut at det er en betalingsvilje for å dekke det behovet, uttalte juryleder Johan H. Andresen før han utropte årets vinner.

Les også: Gründeren bak Medarbeiderne AS vinner TOYP-prisen

Skyhøy konkurranse
Dette er syvende gang Årets Sosiale Entreprenør kåres og det var rekordmange påmeldte til årets konkurranse. Hele 88 søkere hadde meldt seg på innen fristen utløp 1. september 2016.

I tillegg til den gjeve hedersbetegnelsen, vinner Generasjonsmøte M 500.000 kroner, mens de fire andre finalistene får 50.000 kroner hver. De øvrige nominerte til årets pris var DiamondCare Norge, International Sandwich Brothers, Medarbeiderne og Mindfit.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here