Gledelig avklaring for mange hundre Skattefunn-bedrifter!

Finansdepartementet har kommet med en svært viktig og gledelig vurdering som vil få betydning for mange hundre Skattefunn-bedrifter.

I et brev fra Finansdepartementet til Skattedirektoratet gis nå den nødvendige åpningen for at en varslet praksisendring likevel ikke skal gis tilbakevirkende kraft.

Før avklaringen kom risikerte over 700 bedrifter å ikke få et forventet skattefradrag på allerede godkjente Skattefunn-prosjekter for 2018.

– Det er svært viktig og veldig gledelig at Finansdepartementet nå har kommet med denne føringen. FoU-bedrifter risikerte å tape mange hundre millioner kroner i skatteoppgjøret for 2018. Nå har Finansdepartementet gitt et helt avgjørende signal om at en eventuell praksisendring ikke vil få virkning for 2018-regnskapet, sier administrerende direktør og partner Lars Henrik Krogh i Nofas i en kommentar.

Som vi skrev om i forrige uke har Nofas i lang tid forsøkt å få frem det urimelige i forslaget og det er en glad Nofas gründer vi snakker med nå.

– Nofas vil berømme Finansdepartementets ryddighet og imøtekommenhet i denne saken. Departementet bidrar nå til at regjeringens viktige politikk for forsking og utvikling i næringslivet videreføres, avslutter han.

Mer om saken finnes på Nofas sin hjemmeside; www.nofas.no

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!