Har tatt opp kampen mot tech-gigantene: Kommer nå til Oslo

Microsoft-forsker og forfatter Glen Weyl mener det er på tide å skatte de store tech-gigantene. Denne uken kommer han til Oslo. 

(Inngang til debatten er gratis for alle InnoMag-lesere. Meld deg på HER)

Bør vi ha eiendomsskatt eller bør vi heller skatte av alt vi eier? Er stemmesystemet vårt rettferdig eller finnes det mer rettferdige systemer? Hvorfor godtar vi at Facebook får mye av vår personlige informasjon gratis? Bør store tech-selskaper skattes?

Dette er noen av spørsmålene en av verdens ledende politiske tenkere, Glen Weyl tar opp i boken «Radical Markets». Han hevder også at tiden er inne for å tenke radikalt nytt for å skape et mer rettferdig samfunn. Hans tanker inkluderer en skatt som vil gjøre 2/3 av noen fås rikdom til felles eiendom, og samtidig gjøre markeder langt mer flytende, dynamiske og effektive.

Weyl er i tillegg til å være forsker hos Microsoft, forfatter og foreleser i økonomi på Princeton University. For tiden er han på en omfattende Europaturné, og denne uken kommer han til Oslo.

Fredag morgen kommer Weyl til InnoMag og Open Innovation Labs Executive Breakfast Briefing. Her vil han fortelle om boken, og hvordan vi må tenke radikalt nytt.

InnoMag-redaktør og OIL-leder Truls Berg hørte Weyl på scenen i Chicago, og sier det er utrolig spennende at han nå kommer til Oslo.

– Han er en imponerende taler, og det er veldig gledelig at han stiller opp på frokostmøte, sier Berg.

– I tillegg er arrangementet på Oslos nye storstue, Epicenter, noe vi synes er veldig spennende, forteller han.

I tillegg til Weyl, kommer Per Elvestuen fra Oslo Freedom Forum og Katinka Greve Leiner direktør for Ferd Sosiale Entreprenører til frokostmøtet.

Les mer om arrangementet på fredag HER.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »