Her er årets “tause helter”

– Innovasjon og konsulentvirksomhet er ikke så god kombinasjon, forteller vinneren – som brukte ettermiddag og kvelder på å realisere prosjektet. 

Intraprenørprisen for 2015 gikk til Eirik Røthe som er systemutvikler i Evry. Han har på eget initiativ drevet frem utviklingen av Melkebanken, en app som gjør det enklere å ta i mot morsmelk og fordele denne på på sykehusene.

Løsningen ble utviklet av Røthe på ettermiddag og helgetid, ettersom den ikke passet inn i den vanlige organiseringen.

– Jeg jobbet som konsulent og må fakturere timer. Innovasjon og konsulentvirksomhet er ikke alltid en god kombinasjon, kommenterer Røthe etter å ha mottatt prisen tirsdag ettermiddag. Prisutdelingen ble arrangert i samarbeid mellom Iterate og Handelshøyskolen BI.

Røthe er dermed årets fremste “tause helt”, ifølge begrepet som Innovasjon Norges omstillingssjef Mona Skaret lanserte via 3in.no i vinter.

Se oversikten over de nominerte her!

Ny hederspris: Arendalskonferansen

"Playmaker" Kjell Sjursen i Arendal kommune fikk sin helt egne pris -  årets hederspris - for blant annet å ha skapt Arendalskonferansen.
“Playmaker” Kjell Sjursen i Arendal kommune fikk sin helt egne pris – årets hederspris – for blant annet å ha skapt Arendalskonferansen.

I tillegg ble årets hederspris for første gang utdelt til Kjell Sjursen i Arendal kommune.

Han er en av opphavsmennene bak Arendalskonferansen.

– Jeg driver med intraprenørskap i hodene på folk. Det kan være vel så vanskelig som å å lage apper eller systemer, sier Sjursen.

Han forteller om en reise der han halvparten av de siste 16 årene har jobbet mot sitt eget bystyre. På veien har han bygget nettverk og mobilisere til endring på tvers av Forskningsråd, departementer og idelle organisasjoner.

På veien ga han seg selv tittelen “playmaker – kobler av mennesker og gode ideer”, uten å spørre rådmannen.

– Bystyret trodde ikke på det jeg holdt på med, og produserte flere motforestillinger. I dag står de i kø for å være med på konseptet, sier Sjursen – og viser til Arendalskonferansen.

Priser til Kartverket og Hafslund

Prisen for “årets sorte svane” gikk til Kartverket for å ha lagt sjøkart gratis ut på nett.

– Kartverket har lagt arvesølvet ut på nett i digital løsning. De tilbyr sjøkart oppdaert for alle. Det gir høyere kvalitet for brukerne og mer effektivt arbeid internt. Vi tror det kan føre til store endringer i markedet de oprerer i, derfor går prisen for årets sorte svane til Kartverket, begrunner juryen.

Prisen for årets markedseksperiment gikk til Hafslund Strøm for Link-prosjektet.

Prosjektet utvikler smart hjem-tjenester for å gi kundene full kontroll på strømforbruket og enklere måleravlesning.

– Ikke de tause heltene

Men hvor tause er egentlig intraprenørene?

Fjorårets intraprenørprisvinner Hanne Nettum Breivik i Ruter kjenner seg ikke helt igjen i beskrivelsen. Under konferansen fortalte hun om hvordan Ruter sender hele organisasjonen ut for å snakke med kundene – for å sikre at de hele tiden er på tå hev for kundens ønsker.

– Jeg tror ikke det er de tause som er intraprenører. Det er de som høres og synes, og som tråkker på tær og gjerne tråkker en gang til – og kommer sånn halveis skadet ut av det, men styrket i troen på løsningene de vil lage, beskriver Breivik.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *