– Jeg håper inderlig at det blir bedre kår for sosiale entreprenører i Norge slik at vi får skikkelig betaling for arbeidet vi gjør. Ingen kan leve av idealisme alene, og det er umulig å betale regninger med knapper og glansbilder, sier sosial gründer Line Heggelund.

Line Heggelund er «lokomotivet» på Villa Solsiden i Vestfold. Småbruket fungerer som en ladestasjon, hvor mennesker kobler seg fra fitnesskulturen og på naturen for å bli jordet. På Solsiden finnes det en flokk med 7 hester og av dem lærer folk selvledelse, selvtillit, selvrespekt og autentisk kommunikasjon. Det er et kreativt fellesskap hvor vi er dritgode til å gjøre møkk om til gull, forteller bergenseren.

– Når vi ser oss selv gjennom hesters øyne får vi et autentisk bilde av hvem vi egentlig er, innerst inne. Du kan ta på deg en maske og lure deg selv og andre mennesker, men du kan aldri bløffe en hest. De leser energi og reagerer deretter. Ord, utseende, historikk og titler betyr ingen verdens ting. Uten å dømme gir de deg et ekte, ærlig og umiddelbart svar på hvordan de oppfatter deg der og da, og det blir klart hva vi må gjøre for å bryte mønstre som ikke tjener oss.

Kjærlighet i hestemøkk.

– Jeg elsker å være sammen med dyr, og spesielt hester. Hvorfor? Fordi de er ærlige og ute av stand til å fortelle løgner, de aksepterer deg for hvem og hva du er, og det er ingen dramatikk. Å tilbringe tid med dem fyller min personlige energitank, kobler meg til naturen og får meg til å føle meg fri. De er alt den moderne verden mangler, sier sosial gründer Line Heggelund.

Line inspireres av autentiske og handlekraftige mennesker som bidrar på sin måte til fellesskapet. Enten det er kunstnere, musikere, mennesker som av ulike årsaker har vært nede for telling, men som har reist seg og bruker erfaringen til å hjelpe andre, kjendiser som bruker sin status og rikdom til andre ting enn unyttig «bling» for å fremheve egoet sitt. Folk som har løftet blikket ut av sin egen navle og ser hvor urettferdig verden er, og som gjør noe med det. – Det er alt for mye snakk og for lite handling i dagens verden, mener villkvinnen.

En innovativ møteplass.

Hesteelskeren valgte som hun beskriver det – å hoppe av ”monsterkarusellen”, selge huset i Suburbia og flytte på landet. – Villa Solsiden blir til mens vi bygger, prøver og feiler. Jeg håper det er et sted hvor flere mennesker, på tvers av alder, legning, sosial og kulturell bakgrunn kommer sammen, inspirerer og støtter hverandre og på den måten bidrar til å gjøre verden til et bedre og mer rettferdig sted. Høyt på ønskelisten står et flerbruks hus og flere overnattingsplasser.

Sosiale gründeres kår.

– Jeg håper inderlig at det blir bedre kår for «underdogs» slik at de får skikkelig betaling for arbeidet de gjør. Men jeg er redd for at blårussen kupper heile driten fordi de vet hvordan man manøvrerer i kapitalistjungelen og skjønner at det ser bra ut å smykke seg med tittelen «sosial entreprenør». Da vil det også være disse som dikterer premissene og som blir tilgodesett med midler og avtaler.

 

 

 

 

Vi i InnoMag ønsker å få fram den store samfunnsmessige betydningen sosiale entreprenører som Line Heggelund står for –  og vi håper at våre lesere vil være med å heie fram løsninger som gjør det lettere for engasjerte endringsagenter som Line og få på plass nødvendig kapital. Kjenner du andre som også fortjener å få sin historie publisert? Ta gjerne kontakt.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here