CES 2022 startet opp tirsdag denne uken med en tale av Samsungs toppsjef JH Han som fokuserte på hvordan innovative løsninger bidrar til å muliggjøre en langt mer bærekraftig fremtid der mennesker og teknologi eksisterer sammen. 

CES-messen i Las Vegas er verdens desidert viktigste møteplass for innovative teknologiske produkter og tjenester og over 2200 av verdens mest innovative produsenter har møtt opp enten fysisk eller digitalt.

Mary Barra, sjefen i General Motors snakket om deres reise fra å være en bilprodusent til å bli en plattform for bærekraftig mobilitet og med en visjon for null krach og elektriske tog, båter og fly. Strategien innebærer en Ultify programvare strategi som åpner for muligheten til å oppgradere funksjonaliteten etter hvert. I tillegg skrøt Barra av Brightdrop som er GM’s eget innovasjonsselskap som selges inn som det beste av både en startup med økosystemet som innebærer at GM tenker på forsikring. Walmart og FedEX er to av GM’s partnerne og de snakket sammen om partnerskapet. Walmart snakket om å levere varene inn i kundenes kjøleskap – delivery as a service og FedEX hadde nylig fått de første 5 elektriske lastebilene, men pekte på et behov for 200 000 lastebiler i løpet av de neste 10 årene. Du finner presentasjonen her.

Interessant nok kaller Barry selskapets innovasjonstrategi for industriledende, det er nesten som om hun ikke har fått med seg at Tesla ligger langt foran i løypa.

En av mange innovative aktører er japanske IMUZAK som gir deg tredimensjonale figurer og bilder som popper opp foran deg når du kjører – tenk Metaverse bak rattet. Kult som bare det, men ikke nødvendigvis et bidrag til sikrere bilkjøring.

Er du opptatt av katter finner du også kategorien Cattech der en ny aktør stiller med halsbånd som gir deg via en app full kontroll på helsetilstanden og fornøydhetsfaktoren til pus, sjekk ut Rabo’s Catlog.

Konferansen som egentlig er en gigantisk messe skilter med nye aktører innen en rekke områder og både Foodtech, Agritech og Petech er felt med mange nye aktører.

Fra Norge stiller blant annet det det norske teknologiselskapet, Airthings, som står bak en serie av prisvinnende og bestselgende luftkvalitets- og radonmålere for innendørsbruk – av boligeiere, bedrifter og profesjonelle – avduker i dag to nye produkter i den populære View-serien på CES 2022.

Det betyr at View-serien nå består av tre produkter med skjerm og wifi som enkelt kan kobles sammen med andre Airthings-produkter. I tillegg til Airthings View Plus, som etter lanseringen i mars 2021 er blitt den mest populære og avanserte luftkvalitetsmåleren i sitt slag på markedet, kommer nå nye Airthings View Pollution og Airthings View Radon. Hvis du vet hva som er i luften du puster inn, kan små endringer gjøre store forskjeller. De nye produktene er tilgjengelige verden over fra tidlig i år – og under CES kan kan deltakere og media bli kjent med View Plus, View Pollution og View Radon.

– Vi er glade for å kunne starte CES 2022 med å introdusere flere nye produkter til View-serien, i tillegg til allerede populære View Plus. View-serien gir den mest nøyaktige overvåkningen av inneklimaet, samtidig som produktene er smarte, enkle og intuitive i bruk. Ved hjelp av avanserte analyser og smarte varsler kan alle nå få tilgang til den viktigste informasjonen om luftkvaliteten hjemme, på arbeidsplassen eller et hvilket som helst annet innemiljø. Vi lever i en tid der luftkvalitet er en reell trussel mot folks helse og velvære over hele verden. Den beste måten å bekjempe dette på er gjennom innsikt og informasjon som gir oss mulighet for å gjøre små, men viktige endringer i hverdagen og livet, sier Øyvind Birkenes, administrerende direktør i norske Airthings, som er notert på Euronext Growth.

Hva er nytt?

Produktene i View-serien tar for seg faktorer som fører til helseskader. Det inkluderer forurensning, radon og luftkvalitet innendørs. Produktene gir økt trygghet, avhengig av hvor du befinner deg og hvilke faktorer tilknyttet luftkvaliteten som betyr mest for deg, noe stadig flere blir oppmerksom på, uavhengig av egen helsetilstand:

●  View Pollution (NOK 1999) er Airthings sitt første produkt som primært måler svevestøv (PM). Ved å måle både PM 1.0 og PM 2.5 – partikkelstørrelsene som utgjør den største direkte helsefaren – sammen med temperatur og luftfuktighet, er View Pollution ideell for personer som bor i byer eller som ofte utsettes for forurensning forårsaket av byggeaktivitet, eksos, svevestøv og ulike luftbårne kjemikalier. Det er også en god løsning for personer med peis eller som bor i områder som er utsatte for skogbrann med økt fare for å puste inn røyk, noe som kan være svært skadelig dersom du har luftveisplager som allergier og astma.

●  View Radon (NOK 1999) er den mest avanserte radonmåleren på markedet. Airthings er blitt kjent som den mest pålitelige og ledende produsenten av smarte radonmålere i løpet av det siste tiåret og selskapet utvikler den patenterte radonsensorteknologien kontinuerlig for å sikre at Airthings er mest nøyaktig, robust og bærekraftig på markedet.

●  Sist, men ikke minst, View Plus (NOK 2999), den ultimate alt-i-ett-enheten, for overvåking av alle farene som finnes i luften; radon, karbondioksid, forurensning, røyk fra skogbrann, virus, allergener (Airthings for Business-produkt) og mange flere, noe som gjør det til den beste løsningen for de som ønsker alt av informasjon om luftkvaliteten der de befinner seg.

Alle enhetene i View-serien har calm-tech-skjerm, er trådløse og WiFi-drevne og gir tilgang til dataene dine når som helst – fra hvor som helst – gjennom Airthings-appen og dashboardet online. View Plus og View Pollution har en batterilevetid på opptil to år og View Radon har en batterilevetid på opp til tre år. Med en bedriftsversjon av View Plus, som er spesielt utviklet for skoler, kontorer, restauranter, hoteller og andre næringsbygg, er det ingen grenser for hvor View-serien kan ha en positiv innvirkning på folks helse. Alle enhetene i View-serien har innebygd Hub-funksjonalitet, som gjør at alle smartenhetene fra Airthings kan kobles til nettet og gi tilgang til data 24/7. Det betyr at produktene i View-serien er et perfekt utgangspunkt for å lage et smart økosystem for luftkvaliteten hjemme. Samtidig er det nå enkelt å omdanne innendørs luftkvalitet fra å være en usynlig trussel til å bli en synlig, forståelig og kontrollerbar del av hverdagen og livet.

Godt tidspunkt

Airthings View-serien kommer på et godt tidspunkt for mange både i Norge, Norden og verden. I følge Verdens helseorganisasjon puster 9 av 10 personer inn usunn luft regelmessig. Radon er fortsatt en betydelig helsetrussel. Bare i Norge anslås det årlig å være 300 lungekreftdødsfall relatert til radon. Hjemmekontor og hjemmeundervisning er blitt stadig vanligere på grunn av koronapandemien og folk tilbringer nå i gjennomsnitt over 90 prosent av tiden sin innendørs. Pandemien kan stor betydning, men det har også spredningen av skogbranner på vestkysten av USA, samt den omfattende økningen av luftforurensning i urbane omgivelser, noe som betyr at det fortsetter å dukke opp nye helse- og miljøbekymringer tilknyttet luften vi puster inn. Disse usynlige, luftbårne fiendene herjer ofte fritt i våre daglige omgivelser uten at vi oppdager dem. Med View Plus, View Pollution og View Radon vil Airthings endre på dette ved å gi familier og boligeiere en ny type trygghet og bedre innsikt. Produktene i Airthings View-serien overvåker nemlig PM, radon, CO2, luftfuktighet, luftbårne kjemikalier (VOC), temperatur, lufttrykk og pollennivåer og har alle en 2,9 tommer ePaper-skjerm som gir brukerne tilpasset informasjon med full kontroll over hvilke luftkvalitetsdata de ønsker å prioritere.

View Plus er allerede tilgjengelig hos utvalgte retailere i hele verden, deriblant Elkjøp, Clas Ohlson og Komplett, og i tillegg kan den kjøpes på airthings.com. View Pollution (NOK 1999) og View Radon (NOK 1999) gjøres tilgjengelig for forhåndsbestilling i løpet av de kommende månedene og kundeforsendelsene settes i gang til våren. For mer informasjon om produktene i View-serien for forbrukere – og for å registrere deg til å motta oppdateringer om når produktene blir tilgjengelige for forhåndsbestilling – besøk Airthings på CES-stand #52052 i Tech West Hall of the Venetian på CES 2022 i Las Vegas. Airthings tilbyr også View Plus for Business og View CO2 for alle bedrifter som ønsker å oppnå skreddersydd overvåking av innendørs luftkvalitet i sine bygninger, enten det er skoler, kontorer eller andre næringsbygg.

Airthings er et globalt teknologiselskap og produsent av prisbelønte radon- og innendørs luftkvalitetsmålere for boligeiere, bedrifter og profesjonelle. Airthings ble grunnlagt i 2008 og har som mål å sikre at folk verden over forstår betydningen av innendørs luftkvalitet og tar kontroll over helsen sin gjennom enkle, rimelige og nøyaktige teknologiløsninger, samtidig som energiforbruket i bygninger optimaliseres. Airthings sine produkter har gjort radonmåling og overvåking av innendørs luftkvalitet nøyaktig, brukervennlig og enkelt å implementere, og de har mottatt flere utmerkelser, inkludert prisen for TIME’s Best Inventions of 2019 og CES Innovation Award Honours i 2019 og 2021. Hovedkontoret ligger i hjertet av Oslo, og med kontorer i USA og Sverige har selskapet til sammen over 140 ansatte fra mer enn 30 nasjonaliteter – og det blir stadig flere. For å se hele utvalget av Airthings sine radon- og innendørs luftkvalitetsmålere eller for å lære mer om viktigheten av kontinuerlig overvåking av luftkvaliteten, gå til airthings.com.