Design kan skape bærekraftige samfunn

Kan Norsk Design- og arkitektursenteret bli en kraft for et mer bærekraftig samfunn? Flere tok til orde for det under gårsdagens innspillkonferanse.

Norsk design og arkitektursenter inviterte i går til en åpen dialog rundt strategiprosessen som den nye lederen Patrick Tepfers har satt i gang. Tepfers har fått oppdraget med å lede den nye institusjonen som bygger på sammenslåingen av Norsk Designråd og Norsk Form.

Hans mål er å øke senterets og fagfeltenes slagkraft i samfunnet, noe han tidligere i høst beskrev i et blogginnlegg.

–  Verden og Norge står foran store utfordringer, og mange av dem har design- og arkitekturfaget de beste forutsetninger for å løse, påpeker Tepfers.

Under gårsdagens seanse manglet det ikke på vidløftige fremtidsvisjoner, gode råd eller relevante innspill, da mer enn 100 interesserte fulgte med i de åpne lokalene lokalene sentralt i Oslo.

Tepfers vektla at dette handlet om å bruke 75 millioner kroner av offentlige midler på en god måte.

Kan løse bærekraftsproblem

Hele konferansen ble ledet av tidligere NRK-journalist Erik Wold på en trygg måte, mens Idar Kreutzer la frem en god analyse av designets økende betydning for hvordan man kan bygge bærekraftige økosystemer.

Og fikk støtte av førsteamanuensis Sveinung Jørgensen ved Høgskolen på Lillehammer.

Han vektla at Norsk design- og arkitektursenter kan være en ny stemme som hjelper oss å løfte blikket, redefinere problemene og finne de nye løsningene.

Vil du si din mening om Norsk design- og arkitektur-senter? Doga ønsker innspill på sin blogg.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »