– Dersom du skal klare å løse verdens mest grunnleggende problemer, må du gjøre det motsatte av det konvensjonelle, er professor Muhammed Yunus, verdens mest innovative bankmenn, beste tips til sosiale entreprenører.

Vi står på randen av en teknologisk revolusjon som fundamentalt vil endre måten vi lever, arbeider og forholder oss til hverandre. De nåværende globale økonomiske og politiske systemer blir stadig mer uholdbare, økonomisk ulikhet over hele verden fortsetter å forverres, mens korrupsjon av styresett blir dypere, er oppsummeringen fra foredragene under årets World Economic Forum møte i Davos.

En av deltagerne til stedet i Davos, var professor Muhammed Yunus, en av verdens mest kjente sosiale entreprenører. – Vi er i et øyeblikk av enorm endring – ikke lineær, men eksponentiell – og vi trenger å bringe verden gjennom en overgangsprosess til en jevnere fordeling av rikdom og makt. ”, sier han i et intervju med Ashoka, verdens ledende nettverket av sosiale entreprenører, i samarbeid med Huffington Post.

Som grunnlegger av Grameen Bank, en Dhaka-basert organisasjon som sprer mikrokreditt og mikrofinans globalt, har han klart å skape økonomisk og sosial utvikling nedenfra i mer enn 40 land, og ble i 2006 tildelt Nobels fredspris for sin transformative innvirkning på fattigdomsbekjempelse.

Nøkkelen til suksess er å gjøre det motsatte av det konvensjonelle, mener han; – De går til byen, vi går til landsbyen. De går til menn, vi går til kvinner. De sier folk bør komme til banken, da sier vi banken bør gå til folk. De sier at du trenger å være arbeidssøker, vi sier jobbskaper. De sier virksomheter handler om å maksimere profitt, da sier vi glem fortjeneste, alt vi ønsker å gjøre er å løse problemer. I den nye sivilisasjonen, må alt gjøres motsatt vei.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here