IKEA lanserer revolusjonerende gardin

Det blir snart mulig å redusere vanlig innendørs luftforurensning med bare en gardin. En mineralbasert overflatebehandling gjør at den nye IKEA-gardinen kan bryte ned luftforurensning når den kommer i kontakt med lys.

Luftforurensning er et verdensomfattende problem og særlig problematisk i storbyene. I henhold til WHO puster 90 % av menneskene verden over inn forurenset luft, og det er antatt at dette forårsaker åtte millioner dødsfall i året. IKEA har forpliktet seg til å bidra til en verden med ren luft ved aktivt å redusere luftforurensende stoffer og også gi folk mulighet til å rense luften hjemme. GUNRID luftrensende gardiner er et nytt steg i riktig retning. 

– I tillegg til å gjøre folk i stand til å puste inn bedre luft hjemme, håper vi at GUNRID vil øke folks bevissthet rundt innendørs luftforurensning og inspirere til endret oppførsel som bidrar til en verden med ren luft, sier Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability i Inter IKEA Group i en pressemelding.

– GUNRID er det første produktet der vi bruker denne teknologien, men utviklingen vil gi oss muligheter til fremtidig bruk på andre tekstiler.

Gardinene bruker en unik teknologi, som er utviklet over flere år av IKEA og universiteter i Europa og Asia samt IKEA-leverandører og innovatører. Måten de fungerer på ligner på fotosyntesen i naturen. Prosessen aktiveres av både dagslys og elektrisk lys. 

– For meg er det viktig å jobbe med produkter som løser faktiske problemer og er relevante for folk. Tekstiler brukes i hele hjemmet og ved å lage gardiner som kan rense lufta, lager vi en rimelig og plassbesparende luftrenseløsning som også gjør hjemmet vakrere, sier Mauricio Affonso, produktutvikler i IKEA Range & Supply. 

IKEA har i mange år redusert luftforurensende stoffer i egen produksjon og drift ved å fase ut farlige kjemikalier og redusere luftutslipp. I fjor lanserte IKEA initiativet Better Air Now! med mål om å gjøre rishalm – overflødig materiale etter rishøsting som vanligvis brennes og bidrar til luftforurensning – til et nytt, fornybart materiale vi kan bruke til IKEA-produkter. IKEA har også forpliktet seg til å bli klimapositivt innen 2030, og redusere vårt totale karbonavtrykk med i gjennomsnitt 70 % per produkt (sammenlignet med 2016). 

– Vi vet at det ikke finnes én enkelt løsning for å løse luftforurensning. Vi jobber langsiktig for positiv endring, for å bidra til at folk kan leve sunnere og mer bærekraftige liv, sier Lena Pripp-Kovac. 

GUNRID luftrensende gardin blir tilgjengelig på IKEA-varehusene til neste år.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Vi anbefaler:

Translate »