Eventum-gründerne vil gjøre det enklere å finne møterommet og selskapslokalet som passer perfekt til deg. 

Jin Ha, 
Daglig leder og gründer i Eventum
Søker 6 millioner kroner på Innobørs

Om tjenesten: Digital tjeneste for formidling av selskaps- og møterom. 

(artikkelen er presentert som en del av 3in.nos samarbeid med Innobørs)

Hvordan vil deres satsing «forandre verden»?

Eventum skal bli verdens beste på formidling av selskap og møterom. Vi skal bli det stedet du går til uansett om du skal arrangere et stort bryllup eller trenger et eksternt møterom noen timer.

Hvorfor vil kundene «elske» deres produkt/tjeneste?

Vi har allerede strålende tilbakemeldinger fra kunder som er veldig takknemlig for at vi finnes. Vi gjør den ellers frustrerende prosessen det er å finne og reservere rett sted til en lek. Hos oss kan man for eksempel lett søke i kart, budsjett og antall deltagere. Og ønsker du å ha konferansen på en gård, har vi et filter for det.

Hvor er selskapet om ett år år? 

Vi har så langt i hovedsak satset i Osloregionen hvor vi har 230 samarbeidspartnere av alle typer. Vi har vist at konseptet fungerer og vi har mange fornøyde kunder, så nå begynner ekspansjonsfasen. Om et år er vi i hele Norge, og har ansatt landssjef i neste land og skal til å lansere for fullt der.

Hvorfor startet dere selskapet?

Det hele startet med at en av grunderne jobbet med et internasjonalt team, og det var til stadighet nødvendig å bestille møterom når de var samlet i Oslo. Det opplevde han som en unødig slitsom prosess, og det var det som startet det hele. Så ble det etter kundeundersøkelser et minst like sterkt fokus på selskapslokaler, og vi ser at begge segmentene fungerer svært bra.

Hva er den største hendelsen det siste året for deres  oppstartselskap?

Det har skjedd svært mye og vi har nådd mange viktige milepæler. Det er vanskelig å skille ut akkurat den ene hendelsen som har vært viktigst, så jeg nevner noen: lansering av eventum.no, vår første forespørsel etter en dag, vårt første salg og positive kundetilbakemeldinger. I tillegg har vi hentet inn 1,5 millioner fra eksterne investorer i tillegg til omtrent 1 million fra Innovasjon Norge. Men den jevne og gode veksten vi har hatt er nok det som føles viktigst på sikt.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)

Vi har hatt god hjelp fra mange. Våre viktigste ressurser har vært de ansatte, våre samarbeidspartnere og vi har vært heldige med investorene som er med aktivt i driften av selskapet. I tillegg er vi et av oppstartsselskapene som er svært fornøyd med Innovasjon Norge, og føler virkelig at de ønsker at vi skal lykkes.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?

Som for mange andre oppstartselskap, så har og er likviditeten et problem. Men vi har som sagt fått god hjelp både fra Innovasjon Norge og investorer for å løse dette, i tillegg til at vi grundere har gått uten lønn i perioder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here