Innobørs: Kutter veien til å redde liv

Det tar minimum ett tiår å utvikle nye medisiner fra skisse til apotek. Calita har funnet en løsning som dramatisk kan kutte ned ventetiden for de syke – og redde liv. 

Jan Brante
Gründer i Calita
Søker 24 millioner på Innobørs

Om tjenesten: en programvare som tester nye medisiner 30 prosent raskere – og korter ned utviklingstiden med minimum 3 år.

(Artikkelen er presentert i samarbeid med Innobørs)

Jan Brante, gründer i Calita.
Jan Brante, gründer i Calita.

Hvordan vil din satsing «forandre verden»?

For en kreftpasient som får tilgang til riktige medisiner så betyr dette alt. For en farmasøytisk produsent som distribuerer medisiner på verdensmarkedet så kan det bety 1 million dollar per dag. For en CRO (contract research organisasjon) så frigjøres en tredjedel av arbeidskapasiteten til å ta nye oppdrag.

Hvorfor vil kundene «elske» ditt produkt/tjeneste?
Alle kunder ønsker å bruke en programvare som reduserer kostnader og tid.

Hvor er selskapet ditt om tre år?
Jeg tror at innen tre år så står det oppkjøpere på døren, og jeg tror at salgsprisen er høy.

Hvorfor startet du selskapet/satsingen?
Jeg var på et riktig sted til riktig tid. Jeg har bakgrunn og kompetanse til å kjøre dette opp uten hjelp fra dyre konsulenter.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
Det var da jeg overtok selskapet 100 prosent i slutten av november 2014.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
Jeg har vært toppleder siden jeg var 28 år i industri, handel, finans og konsulentbransjen.  Som leder i livets skole, er skolepengene dyre. Heldigvis lærte jeg tidlig å bli ydmyk. Jeg fant tidlig ut at toppledelse er gruppearbeid hvor man lærer av hverandre hver dag.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
Mener du å få finansiert Calita AS? De få investorene som jeg har snakket er på søk etter prosjekter hvor de føler seg trygge. En Software CalitaV3.0 som har blitt evaluert av verdens største medisin produsent GE Healthcare virker merkelig nok ikke overbevisende. Mitt enkle spørsmål er; Ja hvem kan overbevise da? Hindringer kommer hver dag. Det er utfordrende. Jeg gir meg ikke. Jeg holder trøkket. Det skaper alltid løsninger.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *