Det norske teknologiselskapet eSmart Systems har hentet 300 millioner kroner i en investeringsrunde som inkluderer det amerikanske investeringsfondet Energy Impact Partners (EIP) og tyske innogy Ventures. De slutter seg dermed til runden som Equinor Energy Ventures, Nysnø Klimainvesteringer og Kongsberg Digital inngikk i desember 2018.

«Denne investeringsrunden representerer en av de største, hvis ikke den største satsingen på kunstig intelligens i ett selskap i Norge noensinne», sier Knut Johansen, gründer og administrerende direktør i eSmart Systems. «For oss er det en stor anerkjennelse at tunge globale aktører som Energy Impact Partners og innogy Ventures ønsker å gå inn på eiersiden i eSmart Systems. Det har vært en lang prosess med grundige vurderinger både teknologisk, juridisk og finansielt. Nå ser vi frem til å oppfylle vår ambisjon om å bli et verdensledende teknologiselskap i energimarkedet. Dette posisjonerer oss for ytterligere internasjonal vekst», fortsetter Johansen.

Solid grunnlag for videre vekst

eSmart Systems leverer softwareløsninger basert på kunstig intelligens til energibransjen. Selskapet har 48 kunder i 7 land, og med sterke partnerskap både i Europa og USA har de nå etablert et solid fundament for å gå inn i både det europeiske og amerikanske markedet. EIP er en av de ledende investeringsfondene i USA, støttet av flere av verdens største energiselskaper. innogy Ventures er investeringsfondet til Innogy SE, som er et av Europas ledende energiselskaper.

«Vi er stolte over å støtte et eksepsjonelt godt team med dyp innsikt i energibransjen”, sier Thomas Labryga, Investment Partner i innogy Ventures. «Basert på ekstremt solid kompetanse på kunstig intelligens leverer eSmart Systems software for en digital, fornybar og desentralisert energifremtid. Produktet Connected Drone gir for eksempel nettselskaper muligheten til å drifte og vedlikeholde nettet langt mer effektivt enn tidligere gjennom automatisert deteksjon av feil og avvik. Med ledende teknologi, en imponerende kundebase og et solid investorkonsortium er eSmart Systems nå i en helt unik posisjon for en rask internasjonal skalering», fortsetter Labryga.

«eSmart Systems hjelper nettselskapene å sikre en pålitelig og velfungerende strømforsyning. Vi er svært fornøyde med å ha eSmart med i porteføljen vår, og å gjøre en investering sammen med så sterke partnere», sier Energy Impact Partners’ Michael Donnelly. «eSmart’s intelligente analyseløsning har umiddelbar bruksverdi og nytte for våre eierselskaper. Det kan hjelpe nettselskaper raskt og effektivt å analysere data fra eksisterende og etter hvert nye datakilder (inkludert bilder og nye sensorer), og bringer viktig innsikt og beslutningsstøtte til nettoperatører på både transmisjons- og distribusjonsnivå», fortsetter Donnelly.

Vi i InnoMag gratulerer med en viktig milepel!