I følge partileder Jonas Gahr Støre er det gammel teknologi som senker land. – Jeg er en optimist, sier han og siterer sin partikollega Stefan Löfven, – Jeg frykter ikke fremtiden og ny teknologi, men gammel. 

Under Aftenpostens konferanse ”Teknologi og fremtidenes arbeidsmarked” i dag svarte Støre; – Vi i Arbeiderpartiet skal arbeide fram en ny industripolitikk som kan sammenlignes med hva tyskerne kaller industri 4.0. Utgangspunktet for å lykkes med dette er noen av kvalitetene vi finner i den norske samfunnsmodellen.

Ifølge Støre vender industrien hjem. – Industrien vender tilbake til der det finnes kompetanse, energi og nyskaping som er klar til å kunne bli tatt i bruk.

Delingsøkonomien var ett av hovedtemaene under dagens konferanse og Støre bekrefter at bekymringene er merkbare. – Hva skjer med skatteinngangen fra den nye delingsøkonomien? Hva skjer med rettighetene til de som jobber i denne sektoren? Jeg er den første til å si at det finnes ingen opplagte svar,

– Det er viktig å se på samarbeidet mellom myndighetene og arbeidslivet, så vi kan snakke oss frem til de løsningene som gjør at vi kan sikre inntektene, og for å sikre det fellesskapet som er nødvending.

1 COMMENT

  1. […] Jonas oppfordret deltagerne til å revitalisere industri begrepet og ba oss ønske nye tanker velkommen. Han krydret dette med å referere til sin svenske kollega Stefan Løvfen som sikkert hadde glemt å fortelle Jonas at hans uttalelse egentlig var gjenbruk av den tidligere svenske statsminister Gøran Persson som allerede for 10 år siden ble spurt om han fryktet teknologiutviklingen og svarte at han slett ikke fryktet ny teknologi, det var gammel teknologi som virkelig skremte ham. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here