Gründerforeningen feiret et storslått 10 års jubileum på Havna i Drammen i helgen. En viktig markering for en forening som kjemper for gründernes rettigheter og kampsaker, og som har vært døråpner for veldig mange entreprenører. Det var et omfattende program med taler og utdeling av priser.

Thor Kamfjord fra Sandefjord har jobbet med skjermteknologi i 30 år, og ble under markeringen på lørdag kåret til årets gründerspire. Nå ser det endelig ut som om han kan komme i gang med produksjon i Asker.

Finansminister Siv Jensen og statssekretær Dilek Ayhan fra næringsdepartementet var også til stede og kastet glans over feiringen.

– Flott at vi har en regjering som brenner for entreprenørskap, sier Odd Moe, styreleder i Gründerforeningen Oslo.

– I tillegg til engasjerte politikere hadde vi også stand-up show med Jon Schau. Han var en opplevelse. Et av hans hovedbudskap er “Vær tro mot din idé og den du er”. De fleste gründere må fra dag én tilpasse seg systemet ved at man må ha en plan som man bruker overfor Innovasjon Norge knyttet til å få tilskudd, mens den egentlige planen ligger i hodet klar til bruk når man har fått finansiering, forteller Moe.

– Min anbefaling er “vær tro mot deg selv, si det du mener er riktig og ikke degenerer deg selv og dine visjoner i møtet med systemet”. Uansett hvor sprø, politisk ukorrekt eller spektakulær din idé er vil du alltid finne investorer, partnere og andre som har tenkt noen av de samme tankene som deg og som forstår deg. Det tar bare litt lengre tid, sier styrelederen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here