Det er ikke lett å være ny i Norge. Hvor skal du gå, hvor finner du jobb, og hvilke dager er helligdager her? Nå ønsker gründer Lidia Chikhareva og Open Innovation Lab of Norway å gjøre det lettere å finne seg til rette i Norge.

(InnoMag opplyser om at Open Innovation Lab of Norway er en content marketing partner. Les mer om INSPIRE-programmet HER). 

På selveste juleaften er det klart for lansering av den nye portalen for expats i Norge, eBridge.no. Temaredaktør og prosjektleder Lidia Chikhareva gleder seg til lansering.

− Dette har Norge trengt. Oslo er akkurat blitt en millionby, og det er mange expats her som sårt trenger en god nettside hvor all informasjonen som de etterlyser ligger samlet, forteller hun.

Lidia fikk ideen til eBrigde.no i høst. Hun er selv expat, og studerte i Norge fra 2009-2013. I høst flyttet hun til Oslo.

− Da jeg kom tilbake, så jeg at folk som kom til Norge hadde vanskeligheter med å finne informasjon. De fleste sidene var på norsk, og de få som var på engelsk var internasjonale sider hvor Norge ikke var godt nok representert, forklarer hun.

Lidia forteller at mange kommer til Norge uten å ha et nettverk, og uten å vite hvor de skal lete etter info. Hun mener det er nødvendig å få til en felles portal, og viser til viktigheten av lignende portaler, som expats.cz i Tsjekkia.

− Siden var egentlig bare for expats, men nå har også tsjekkere begynt å bruke siden for å finne nyttig info, forteller hun.

I ryggen har Lidia fått Open Innovation Lab of Norway, som er med og støtter prosjektet. Det var også gjennom et OIL−arrangement at denne ideen sprang til live.

− Jeg deltok på en workshop i november, om kultur og innovasjon, og dagen før hadde jeg begynt å tenke på denne ideen. Da jeg snakket med OIL−medlemmene og styreleder i OIL og ansvarlig redaktør i InnoMag, Truls Berg, ble denne lille ideen til en plan, forklarer hun.

Berg, er fornøyd med det han betegner som årets julegave til medlemmene og andre.

− Vi synes dette er en fin julegave til våre medlemmer i Open Innovation Lab of Norway, og til InnoMags lesere. Men også til alle expats i Norge, og de begynner det å bli veldig mange av, sier han.