Home Nyheter Innovasjon Millionbeløp til bok-startupen BoldBooks

Millionbeløp til bok-startupen BoldBooks

0
Gründerne Ole Kristian Rønningen (t.v.) og Kristin Over-Rein gleder seg over finansiering av BoldBooks og ønsker nyansatt utvikler Thomas Bjørnstad velkommen. Foto @ Rino Falstad

Med første investor på plass og støtte fra Innovasjon Norge, er BoldBooks klar for videre digitalisering av bokutgivelsesplattformen.

Gründerselskapet er nå klar for kommersialisering av løsningen.

Ifølge BoldBooks er de det eneste plattformselskapet i den norske bokbransjen. Og de informerer om at i neste versjon kommer det ytterligere tjenester og funksjoner som effektiviserer og moderniserer det å gi ut bøker, uten å gå gjennom et forlag.

– Etter første driftsår kan vi se tilbake på betalende kunder fra dag en, og stor interesse i et voksende marked av uavhengige forfattere innen bokbransjen, sier daglig leder Kristin Over-Rein i en pressemelding.

Første investor på plass

I sommer fikk de sin første finansielle partner med på laget, investeringsselskapet T:Lab Capital.

– BoldBooks har et spennende konsept i en konservativ bransje som trengs å røskes litt opp i. Så langt ser de ut til å ha gjort veldig mye riktig, og vi gleder oss til å bidra til videreutvikling og klargjøring for neste investeringsrunde, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab.

Les også: Norske BoldBooks AS skal gjøre bokforlagsbransjen overflødig

Etter emisjonen vil T:Lab ha en eierandel på 4,5 %. BoldBooks-gründerne spytter også inn ny aksjekapital selv, gjennom selskapene DocStream og Arkania invest. I tillegg utløser emisjonen et kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge. Totalt får gründerselskapet inn 1,2 millioner i friske penger.

Ansetter IT-utvikler

– Pengene bruker vi først og fremst til IT-utvikling, sier gründer Kristin Over-Rein.
– Kundene våre har kommet med mange forslag og ønsker, og vi gleder oss til å kunne innfri disse.

Kapitalforhøyelsen gir selskapet mulighet til å ansette en egen utviklingsressurs. Thomas Bjørnstad startet i BoldBooks denne uka, og skal jobbe på fulltid med plattformutvikling.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst