Johan H, Andresens selskap FERD kårer for femte å på rad “Årets sosiale entreprenører”. Ferd ønsker å gi et ekstra løft til sosiale entreprenører som har en forretningsmodell som gjør det mulig å nå ut til flest mulig med størst mulig effekt. Ferd mener at investering i sosialt entreprenørskap er en god verdiskapning.

I sterk konkurranse med fire andre firmaer var det Monsterbedriften som kunne gå opp på scenen og ta i mot den prestisjefylte prisen av kronprinsesse Mette-Marit.

Monsterbedriften har revet 5.500 bad og klargjort for rehabilitering. De ansatte er i stor grad tidligere innsatte som trenger ansettelse og et nytt miljø, når de starter livet sitt på nytt.

Juryen fremhever i sin begrunnelse Monsterbedriftens tydelige og robuste verdigrunnlag, kombinert med det helhetlige konseptet som juryen mener gjør virksomheten troverdig.

Årets jury besto av:

Andrè Støylen, administrerende direktør, Sparebankstiftelsen DNB
Anita Krohn Traaseth, CEO, HP Norge
Odd Christopher Hansen, tidligere CEO, McKinsey
Anne Dubrau, daglig leder av Epleslang, Årets sosiale entreprenør 2013
Johan H. Andresen, eier Ferd AS

– Menneskene i denne virksomheten er ikke monstre, de er det motsatte. De river ikke bare ned, de bygger opp, heter det i begrunnelsen.

Prisen fra Ferd er ment å gi et ekstra løft til sosiale entreprenører som har en forretningsmodell som gjør det mulig å nå ut til flest mulig – med størst mulig effekt. Det kan for eksempel være å prøve ut nye løsninger på sosiale utfordringer i Norge. Vinneren får en halv million kroner til videreutvikling av sitt selskap.

Alle de nominerte får 50.000,- kroner hver.

Kriterier for å delta

  • Har prøvd ut nye løsninger på sosiale utfordringer i Norge.
  • Kan vise til gode sosiale resultater.
  • Har en forretningsmodell som vil gjøre virksomheten livskraftig.
  • Har en løsning som kan og bør nå ut til stadig flere.

 

De øvrige nominerte

LinusCare AS

www.linuscare.no

Abildsø gård
www.abildso.org

PS:hotell
www.pshotell.no

Kompass & Co
www.kompassogco.no

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here