Nå kan du pante en pose med flasker i løpet av sekunder

Har du en bod, bil eller garasje full av flasker og bokser som bare venter på å bli pantet?

5. november lanserte TOMRA, Norges verdensleder og innen panteautomater, TOMRA R1. Dette er en panteautomat som virkelig skaper vei i vellinga – den lar deg nemlig helle over 100 flasker og bokser i maskinen på en gang, fremfor å pante en og en om gangen.

Revolusjonerer panteopplevelsen

– Med høy vekst i plastforurensning over hele verden og økende bevissthet rundt problemet, ville vi gjøre panteopplevelsen så gøy og enkel som mulig,» forklarer Ingrid Solberg, Daglig Leder i TOMRA Butikksystemer.

– Jo flere som er motiverte til å pante, desto flere flasker og bokser kan bli resirkulert til nye, igjen og igjen i et lukket kretsløp. Dette reduserer avhengigheten av råmaterialer til produksjon av nye flasker og bokser. Multi-feed pantetjenesten revolusjonerer panteopplevelsen.»

Reduserer kødannelse og søl

Ved panting av over hundre flasker og bokser, blir panting med en TOMRA R1 opptil fem ganger raskere enn med en single-feed maskin. Dette fordi flaskene ikke må mates inn en og en om gangen. Ved å gjøre panting raskere og mer praktisk, reduserer den nye løsningen både kødannelse foran maskinen og ventetid.

TOMRA R1 er også intuitiv å bruke og gir panting uten søl fordi man ikke trenger å håndtere hver flaske. På denne måten lar maskinen brukerne bidra til en bedre verden uten å bli skitten på hendene. Nok en god innovasjon fra det norske selskskapet som brødrene Planke startet for over 40 år siden.

Det er flott å se norske aktører lede an i verden, – og TOMRA R1 er allerede på vei ut i butikkene i Norge og Sverige, og for pantesentre i USA. Maskinen vil bli gjort tilgjengelig i andre regioner i månedene fremover.

InnoMag applauderer og gjør oppmerksom på at deler av innholdet er hentet fra Tomra’s pressemelding.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!