Det store amerikanske konsernet Cisco lanserte denne uken en rekke nyheter under WebexOne, inkludert en sniktitt på deres rykende ferske holografiske samarbeidsløsning.

Under WebexOne 2021 som foregår denne uken, kunngjorde Cisco en rekke nye innovasjoner og verktøy for Webex-plattformen. Cisco har det siste året lansert over 1000 nye funksjoner og verktøy for Webex, og ukens nyheter vil gjøre det enklere for folk å få jobben gjort på en trygg, effektiv og god måte – enten du er på hjemmekontor, arbeidsplassen eller et sted midt imellom. Med kompatibilitet for Zoom, Microsoft og Google vil man i følge Cisco kunne samarbeide sømløst – uansett hvilken plattform eller enhet man jobber fra.

– Teknologi gir fantastiske muligheter, og knytter først og fremst folk sammen fra hele verden. Våre siste Webex-innovasjoner hjelper ansatte med å utforske alle mulighetene hybrid-kontoret gir gjennom nye og inkluderende måter for samhandling, sier Jeetu Patel, EVP og GM, Cisco Security and Collaboration i en kommentar.

Holografisk samarbeid

En av de største nyhetene fra WebexOne var fremvisningen av Webex Hologram – en holografisk møte- og samarbeidsløsning i Webex. Webex Hologram kombinerer 3D hologrammer med Webex sin møtefunksjonalitet gjennom AR-briller.

Muligheten til å jobbe eksternt blir stadig viktigere, og 64 prosent oppgir dette som en viktig grunn til å bli værende i jobben sin, ifølge Cisco Hybrid Work Index. Derfor jobber nå bedrifter og organisasjoner for å tilrettelegge mer fleksible løsninger som møter folks behov. Likevel er dette en utfordring for stillinger som krever direkte, fysisk samarbeid med sine kolleger. Med Webex Hologram vil man kunne samhandle på en måte som inntil nå kun har vært mulig gjennom fysisk tilstedeværende samarbeid.

– Vårt mål er å sørge for at tre milliarder digitale arbeidstakere over hele verden får den samme muligheten til å delta i arbeidet – uansett hvor man befinner seg. Webex Hologram representerer et stort skritt mot vårt mål om å levere en opplevelse som er så sømløs at det ikke er noe forskjell mellom virtuelt og fysisk samarbeid, sier Jeetu Patel.

Webex Hologram vil blant annet inneholde følgende funksjoner;

  • En 3D-holografisk opplevelse av arbeidet: I motsetning til 2D og virtuelle møter som benyttes i dag, er det kun Webex Hologram som muliggjør tilstedeværelsen av andre mennesker i rommet gjennom en fotorealistisk hologram-gjenskapning av mennesker i sanntid.
  • Muligheten til å dele fysisk og digitalt innhold: Med Webex Hologram kan den som presenterer dele både fysisk innhold og digitalt innhold som lar møtedeltagere samarbeide. For en bilprodusent kan for eksempel deltakerne samhandle med en fysisk prototype av et kjøretøy som er delt gjennom AR for å undersøke og gi tilbakemelding på kjøretøyets motor og understell.
  • Kompatibilitet med AR-briller: Webex Hologram er kompatibelt med bransjeledende AR-briller som for eksempel Magic Leap og Microsoft HoloLens.

Vi i Innomag har i lang tid pekt på Mixed reality løsninger som viktige å se nærmere på, og med Facebook’s nye satsning på metaverse og Cisco’s lanseringer er det ingen tvil om at dette rådet bare blir viktigere.

Vi gjør oppmerksom på at deler av innholdet kommer fra en pressemelding fra Cisco Norge.