Nordmann bak milliardoppstart

Norge venter fortsatt på sin første gigant-oppstart. I Silicon Valley har norske Borge Hald bygd opp et selskap som som vil endre hvordan store bedrifter jobber. 

Hørt om Medallia? Ikke.

Nå har selskapet – som ble startet av nordmannen Borge Hald – plassert seg på kartet som en av oppstartene med størst potensial i verden. Det skjer etter at selskapet sist uke hentet inn 1,2 milliarder kroner (150 millioner dollar), noe som priser selskapet til 1,25 milliarder dollar.

Den raske veksten kommer først etter nærmere 15 års innsats. Hald grunnla selskapet allerede i 2001 – og hentet først i 2011 inn kapital for første gang. Det siste halvannet året har antall ansatte doblet til over 700.

– Forbrukerne gjør stadig oftere kjøpsbeslutninger basert på kundeopplevelsedata som anmeldeleser og tilbakemeldinger i sosiale medier istedet for merkevarer, sier Borge Hald – som før han begynte for seg selv ledet divisjonen som jobbet med dette i Boston Consulting Group.

Hans mål er kort å godt gjøre kundeopplevelse til en sentral del av selskapets DNA.

– Ledende selskaper går nå fra kun å samle inn tilbakemeldinger fra kunder, til å bruke tilbakemeldingene direkte i sin drift. Vår siste finansieringsrunde er et viktig steg på vår vei til å bygge kundeopplevelse inn i DNA-et til verdens bedrifter og forandre måten de jobber på, sier Borge Hald.

– En ny kategori

Det innebærer å koble sammen elementer som anmeldelser på nett, overvåkning av sosiale medier, kundesenter, fokusgrupper og lojalitetsprogrammer i en og samme løsning.

Investor i den nye runden er det investeringsselskapet Sequioa Capital.

– Dette er en selskap som skaper en ny kategori. Milliarder av dollar brukes hvert år på å finne ut hvordan kundene tenker. Medallia hjelper selskaper å delta i samtaler og å finne ut hva folk vil ha og hvordan de kan selge mer, sier partner Doug Leone i Sequoia Capital til Fortune.

Den nye kapitalen skal brukes til å utvikle nye verktøy og å utvide driften til flere viktige markeder.

Selskapet har i dag store kunder som Airbnb, SAP, Mazda, Directv og Zurich Insurance group.

(Borge Hald står til høyre på bildet)

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *