Home Nyheter Nordnorsk startup til topps

Nordnorsk startup til topps

0
Årets norske vinner av Startup World Cup, Tag Sensors, takket juryen for finaleplassen. Foto @ Truls Berg

Nordnorske Tag Sensors stakk av med seieren under Startup World Cup i Oslo. Nå venter Silicon Valley.

Tirsdag kveld gikk den norske finalen i Startup World Cup av stabelen i Oslo. Finalen ble arrangert av Silicon Vikings, i samarbeid med Open Innovation Lab of Norway og NORBAN. Seks finalister fikk muligheten til å pitche sin ide for både investorer og juryen. Etter nervepirrende pitcher ble det klart at årets vinner ble Tag Sensors, med Knut Nygaard i spissen.

Årets finalister i tillegg til vinneren var Strategy Orchestrator, Woolit, uBuddy, BizBot og Numus.

Vinneren, som i mai kan pakke kofferten og reise over til den internasjonale finalen i San Fransisco, kommer fra Mo i Rana. Tag Sensors kunne presentere en fiks ferdig løsning for å «tagge» produkter helt fra produsent til spisebordet. Med syv på baken var det en moden startup som gikk av med seieren, og kunder som DHL og McDonalds viser de at de har store mål.

Fra scenen takket gründer Knut Nygaard juryen og Startup World for muligheten til å vise seg frem på det internasjonale markedet.

Årets jury besto av Per Olav Nyborg (KF), June Breivik (Kulturtanken), Thor Beke (Synch Law) og Yngvar Ugland (DNB).

Det var KF, ved administrerende direktør Tor−Jørgen Kristiansen, som sammen med Truls Berg ønsket både finalistene, juryen og de femti deltakerne velkommen.

Det var ikke tilfeldig at KF−sjefen sto for innledningen. Selskapet han leder har i løpet av de siste årene stått frem som en innovativ kraft. Både næringsminister, kunnskapsminister og statsminister har trukket frem selskapet som en viktig samfunns−innovatør.

Før finalen fikk deltakerne også gleden av å høre Terje Mikalsen. Mannen som i en alder av 78 år er i gang med å bygge opp et nytt selskap som har som mål å transformere oppdrettsnæringen. Terje, som i 1967 var med å starte Norsk Data, og bygget virksomheten opp til å bli et milliardselskap, for han senere tok Hafslund Nycomed på børs, avslørte at etter hans oppfatning var en stor porsjon flaks var viktig.

Tag Sensor får delta i den  europeiske finalen i April og internasjonale finalen av Startup World Cup i mai i San Francisco, med en topppremie på en million dollar.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst