Norges raskest voksende teknologibedrifter

Deloitte har nok en gang kåret Norges raskeste voksende teknologibedrift. I år for 16. gang!

Den norske teknologistartupen Futurehome vant i går prisen som Norges raskest voksende teknologibedrift under kåringen av Fast 50. Selskapet, som tilbyr smarthusløsninger, har en imponerende vekst på 3861 % de siste fem årene.

  • – For sju år siden så jeg en konkurranse og sendte inn mitt forslag til forretningsplan og kom på annenplass i Venture Cup. Det har vært mange tøffe tak underveis. Desto hyggeligere å stå her i dag med prisen i hendene og 25 dyktige medarbeidere. Vi passerte ifjor 50 MNOK i omsetning. Likevel, vi er fortsatt tidlig på vekstkurven, og ser en rekke muligheter for videre vekst, fortalte Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome oss i et eksklusivt intervju vi fikk med vinneren.

Runner opp var Control Cutter AS fra Stavanger, og Akvafuture fra Brønnøysund.

– Vi er utrolig stolte over å vinne denne viktige kåringen blant så mange andre innovative selskaper. Dette er en bekreftelse på at smarte hjem er på vei å bli allemannseie. Vi opplever sterk vekst og med lansering av ny smarthub og smarthus-app er vi nå klare for å ta det nordiske markedet med storm, sier Erik Stokkeland.

Futurehome er i dag den ledende smarthusaktøren i Norge, med fokus på å tilby enkle og brukervennlige smarthusløsninger. Selskapet, som ble etablert i 2013, har i dag 25 ansatte og kontorer i Stavanger og Oslo. Majoritetseier er det nordiske telekomselskapet Telia.

– Vi gratulerer Futurehome med den imponerende veksten, og med prisen som vinner av Fast 50 i Norge. Det er et norsk selskap som viser at det går an å ta opp kampen med de store teknologigigantene og lykkes med å skape omsetning og vekst, basert på god teknologi. Det skal bli veldig spennende å følge Futurehome videre i årene fremover, sier Deloitte-partner Thomas Talén, ansvarlig for Fast 50 i Norge.

Les mer om Futurehome her.

– Norge skal leve av mye etter oljen

Talén kommenterer også med andre nøkkeltall fra kåringen:

– Årets Fast 50-liste er en oversikt over 50 imponerende selskaper, som viser at det står godt til med innovasjon og ettervekst i norsk næringsliv. Det som kanskje er spesielt gledelig, er at vi ser en større spredning i hvor veksten kommer fra, både geografisk og i type virksomheter.

Toppen av vekstlistene har vært dominert av henholdsvis olje- og oljeservice-bedrifter og fiskeri- og sjømatrelaterte teknologibedrifter i noen år. Det er fortsatt mange av disse på listen, men det er også rene teknologibedrifter som Futurehome, og tradisjonelle retailbedrifter som Kolonial.no. Dette tyder på at Norge ikke skal finne en ny stor næring, men at vi skal leve av mye etter oljen.

Du kan lese mer om Deloitte Norge Technology Fast 50 her

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »