Det norske teknologiselskapet EasyPark Group ønsker romvesener og deres fartøy velkommen til jorden. Nå gjør de – som først i verden – parkeringsappene sine tilgjengelig for nedlastning i verdensrommet.

Det er i forbindelse med World Space Week at EasyPark Group slipper nyheten om at kildekodene til EasyPark-, RingGo- og ParkMobile-appene har startet på sine intergalaktiske reiser. Appene forflytter seg med en hastighet på 300 000 kilometer i sekundet, og markerer at EasyPark Group i over to tiår har jobbet med å utvikle tradisjonelle parkeringssystemer til moderne og praktiske løsninger.

Som teknologiselskap jobber vi konstant med å bruke teknologi for å skape bedre mobilitet og gjøre byer mer levende. Frem til nå har fokuset vært i byene, men når mulighetsrommet dukket opp, var det gøy å tenke både innovativt og intergalaktisk

Stian Holst, norgessjef i EasyPark.

Tilgjengeliggjøringen for utenomjordisk liv skjer i samarbeid med Radiostasjonen Grimeton i Sverige, som er en langbølgesender for telegrafi og radiokommunikasjon, og på Unescos verdensarvliste. Rent teknisk er appenes kildekoder transformert til kringkastingsvennlige datasignaler.

– Ved hjelp av våre fasiliteter og mange års erfaring med trådløs kommunikasjon, hjelper vi EasyPark Group med å nå ut. Radio er fremdeles er relevant og det er spennende å se at radio fortsetter å bidra til teknologisk innovasjon og åpner opp for nye muligheter, sier Camilla Lugnet, direktør ved Grimeton.

Nyheten slippes i kjølvannet av NASA-rapporten, som kom i september, der den amerikanske romorganisasjonen kunngjorde sine funn fra et UFO-studie. Ifølge NASA er dette observasjoner i himmelen som ikke kan identifiseres som fly eller kjente naturfenomener.

– Vi synes dette er et artig grep, som understreker og feirer at vi er innovativt teknologiselskap som har holdt på i over 20 år. Hvis det allerede har vært UFO’er på besøk, er det jo dumt hvis de ikke har tittet innom og sagt hei. Kanskje de mangler et sted å parkere, avslutter Holst.

Vi i Innomag belønner kreativiteten i Easypark med å dele saken med våre mer enn 25 000 lesere!