Opera spiller på lag med Kinas Steve Jobs.

Mobilprodusenten Xiaomi startet opp så sent som i 2010. I dag er selskapet en av de aller største mobilprodusentene, og solgte i fjor hele 64 millioner håndsett.

I spissen for selskapet står Kinas svar på Steve Jobs, Lei Jun. Selskapet er nå ranket som den nest største gigantoppstarten, kun slått av Uber.

Nå integrerer selskapet Operas datasparingsfunksjon i sitt nye operativsystem MIUI 7. Dermed kan Xiaomis brukere komprimere datatrafikken – som tidligere først og fremst har vært en del av Operas nettleser – på tvers av alle apper og tjenester på mobilen.

Operativsystemet får også med de siste forbedringene i Operas teknologi som bidrar til å optimalisere datatrafikken også i forbindelse med strømming av video og lyd – inkludert populære tjenester som Youtube, Instagram, Line, Lazada og andre, melder Opera.

– Denne tjenesten vil gjøre at alle våre brukere får mye mer igjen for datakvoten sin, sier Hugo Barra, Xiaomis sjef for det internasjonale markedet.

Den nye versjonen av Opera Max skal kunne senke dataforbruket med opptil 60 prosent, uten at reduksjonen i bildekvalitet blir synlig, melder Digi

– Ved å inngå partnerskap med store mobilprodusenter, kan vi fortsette å senke barrierene for internettaksess verden over, uttaler Nitin Bhandari, SVP products i Opera Software.

Og skulle du ikke kjenne så godt til Xiaomi, så finnes det en forklaring: Så sent som i sommer ekspanderte selskapet for første gang utenfor Asia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here