De norske flaggene er godt synlig og køen er lang foran standen på CES 2023 der den populære runkemaskinen for menn, Handy, som er utviklet av norske gründere vises frem.

Responsen er enorm og det er helt sykt, sier gründer Jens Petter Wilhelmsen (37) og smiler fra øre til øre da vi møter han på CES2023 i Las Vegas.

Karrierebytte etter blind vold
En kraftig hjernerystelse etter blind vold på byen i Oslo etter julebordet med kameratene i 2016 gjorde at Willhelmsen måtte reboote sin karriere. Og ved en ren tilfeldighet ble han kjent med Aleksander Bjørkmann som hadde jobbet mange år med fjernstyrte våpen i Kongberggruppen. Nå hadde han en vill ide om en helt ny revolusjonerende maskin som skulle ta masturbasjon til nye høyder for menn. Wilhelmsen ble overbevist, og to år etterpå startet de selskapet Sweet technology sammen med Nikolai Bang.

I dag har de 10 ansatte på hovedkontoret på Lilletorget 1 i Oslo og 5 ansatte spredt i verden. De fleste ansatte er utviklere, men de har også en del sexologer tilknyttet seg slik at de kan utvikle det beste produktet på området. Joda, produktet er i salg og kan kjøpes på Kondomeriet og i andre butikker i Norge.

De deltok med en litt beskjeden stand også på CES2021, men i år har de satset på en stor utstilling der folk også kan få prøve VR-briller. Målet er en suksessfull lansering slik at de får et skikkelig fotfeste i USA.

Enorm respons
Responsen fra medier og publikum har vært enorm de tre dagene under den største teknologiske messen i Las Vegas. Minst 2000 har meldt sin interesse for å få nyhetsbrev og de har også en stor følgerskare på det sosiale nettverket Reddit.

– Hittil har vi solgt 80.000 enheter og selv om 2022 tallene ikke er helt klare ennå så ender vi rundt 43 millioner kroner i omsetning. Det er helt sykt og vi er stolte.

Responsen her er også utrolig gøy, sier han og viser fram både VR-seksjonen og utstillingen der folk kan se hvordan den fungerer. Uten blygsel holder Wilhelmsen hylsteret der mannens edle deler skal inni i og kontrollerer hastigheten via mobil eller datamaskin.

– Det er en one size fits all så enten du har en penn eller boks av en penis, så passer den, sier han med et sjarmerende smil og trer fingeren inn i silikonhylsteret.

Vil fjerne tabuen om masturbering
Wilhelmsen sier at masturbering har hittil vært litt tabubelagt der menn har masturbert på badet, bakrommet eller i garasjen.

– Det er få menn som tør masturbere foran partneren, så vi ønsker med Handy å fjerne denne tabuen ved å la også menn ha med leketøy på soverommet, og han lover en helt annerledes følelse med hylsen på enn uten, sier han.

For Handy kan brukes alene, men også med en partner og trenger ikke være online for å brukes. En annen mulighet er at partneren kan fjernstyre den hjemmefra om mannen er på reise.

– Dette tror jeg vil bedre livskvaliteten og nytelsesnivået på sex til mange. Foreløpig er det gjerne unge eller par som kjøper den for å eksperimentere, men vi ser også stadig flere eldre menn tester den, sier han. Allerede finnes det en egen undergruppe på Reddit der folk som eier en Handy kan dele koden med hverandre og leke online sammen.

En annen mulighet er å koble på film, spill, lyd eller bilder via tredjepart som er synkronisert med bevegelsene slik at brukeren kan delta virtuelt. Alle som deltar på nett er anonyme via serienummer og det er allerede registrert en million onlinesessioner med Handy. Selskapet gjør også frivillige brukerundersøkelser for å få respons om hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at de hele tiden kan forbedre seg.

Sex-opplæring mulig
Wilhelmsen ser at Handy kan også brukes ved opplæringsøyemed for pårørende til mennesker med nedsatt kognitive eller fysiske evner ettersom dette da kan styres fra andre steder enn i rommet vedkommende er i. Wilhelmsen håper at de nå lykkes i det amerikanske markedet slik at de også kan åpne et kontor i USA. De har allerede fått støtte av Innovasjon Norge og har også ideer og tegninger for en prototype for kvinner også, men da trenger de mer kapital for å utvikle denne.

Nytelse og selvakspekt
Bjørkmann som tidligere hadde jobbet med fjernstyrte våpen hadde altså ideen om å lage den best konstruerte onanisten i verden og en enhet som kan synkroniseres med porno og en fjernstyrt masturbator. Den grunnleggende ideen er at sex og onani angår oss alle og betyr mye for de fleste, både når det gjelder nytelse, men også selvaksept og tilfredsstillelse. – Vi vil gi glede og moro til alle, bekrefter Bjørkmann som også er fornøyd med responsen i USA. Han har troa på dette markedet.

Om CES 2023:
CES 2023 i Las Vegas hadde over 3200 utstillere og 115 000 deltagere fra hele verden. Blant disse var 4700 mediefolk registrert. Messen arrangeres årlig og hit kan deltakere få en unik mulighet til å samle inntrykk og få med seg det siste nye innen teknologiutvikling rettet mot forbrukere.