Ny nordisk samarbeidsavtale for Nustad’s Katapult

En samarbeidsavtale har blitt annonsert mellom norske Katapult og svenske Norrsken. Oslobaserte Katapult regnes av mange som en av verdens ledende impact-teknologi akseleratorer, mens Stockholmsbaserte Norrsken Foundation er Europas største hub for impact og entreprenører.

Avtalen mellom de to ledende impact investeringsmiljøene i Norden vil muliggjøre en nordisk satsning som viser at impact-investeringer og oppstartsbedrifter sammen kan være med på å løse bærekraftsmålene.

Nye løsninger ved samarbeid

– Vi har ti år igjen til å nå FNs bærekraftsmål, sier Tharald Nustad, gründeren bak Katapult. Norrsken er vår svenske søsterorganisasjon og i tråd med nordisk samarbeidsstil etablerer vi nå ett nordisk teknologi- og oppstartsmiljø med impact-investeringer og bærekraftsmålene som drivkraft. Begge vil fortsette som uavhengige organisasjoner, men samarbeidet vil sørge for at vi raskere kan bidra til å løse de store utfordringene og behovene rundt oss. Dette inkluderer blant annet nye løsninger innenfor mat, utdanning, helse, energi og finansiell inkludering.

– Vår spisskompetanse er på investeringer helt i begynnelsen av selskapers levetid, mens Norrsken har sin spisskompetanse på selskaper med litt lenger levetid. Dette viser at det er et stort samarbeidspotensiale, sier Nustad.

I en kommentar sier Anders Dreyer, daglig leder i den holistiske helsestartupen Vitabilitity AS at han har stor tro på at slike miljøer finner hverandre:

– Vår utfordring er primært å skalere veksten og nettopp derfor er miljøer som både har samme fokus på å skape positive relasjoner og bedre helse for folk flest, samtidig som de kan skalering noe vi heier på, sier han i en kommentar.

Øst-Afrikas største entreprenør-hub 

Norrsken bygger for øyeblikket opp Øst-Afrikas største hub for entreprenørskap fra sin base i Kigali, Rwanda. En del av samarbeidsavtalen vil også gå ut på å dele kunnskap og bygge videre sammen på et impact-investeringsmiljø og et oppstartsmiljø med fokus på teknologiløsninger i Kigali. Katapult kommer til å opprette en egen arbeidsgruppe som vil være operativ fra Norrskens lokaler i Kigali og herfra vil det gjennomføres en egen akselerator med fokus på det afrikanske kontinentet.

Ett nordisk miljø

– Vi ser virkelig frem til å bygge videre på den svenske og norske kompetansen, og sammen bygge ett nordisk miljø. Vi skal dele vår kunnskap med våre kollegaer i Kigali, vi skal trene investormiljøer i Norden og bygge på hverandres kompetanse, Erik Engellau-Nilsson, adm. direktør i Norrsken.

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at redaktøren i InnoMag, Truls Berg er styreleder i Vitability AS

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »