Nye seervaner krever OL-toppform på nettet

NRK hadde kjempesuksess på nettet under sommer-OL i London. Massiv satsing med direkte øvelser i utallige kanaler. Nå er det lillebror sin tur. TV 2 har for første gang ansvaret for OL-dekningen i Norge.

 

 

Tull-ruten

Det begynte ikke så bra med Dorthe Skappel som kunstløpskommentator… Vi var flere som savnet både Øivind Johnssen (1922-2005) og Rita Morvik!! Det som er bra er at det heldigvis er mulig å finne proffe kunstløpskommentatorer på utenlandske TV-kanaler, for å se en av verdens mest populære TV-idretter!

Mac, brett og mobil

Våre seervaner har endret seg dramatisk. Vi forventer like god kvalitet, enten vi ser via PC, nettbrett og smarttelefon – eller TV på gamlemåten i stua.

TV 2 på Telenors nett

– Vi har oppgradert nettet kraftig for å håndtere den økte trafikken på fast- og mobilt bredbånd, så det skal ikke stå på innsatsen, sier teknisk direktør Frode Støldal i Telenor til Telecom Revy. Han viser til en 100-Gbit/s-forbindelse som kopler Telenors datasenter på Fornebu inn i hovednettet. – Vi har etablert noen av de kraftigste ruterne i markedet for å håndtere den forventede trafikkveksten, sier han.

Broadnet og mange andre leverandører har også rigget seg ekstra kraftig til før OL.

Under hele OL-perioden skal det ikke pågå arbeid i nettet som kan forstyrre tv- og internettplattformen. Telenor ser OL som en milepæl som trolig vil bekrefte endringene av kundenes vaner og konsum av nett-tv.

Slik ser vi OL

En undersøkelse YouGov har gjort på vegne av Telenor viser:

33 prosent av de spurte vil bruke PC til å følge OL

17 prosent vil bruke nettbrett

9 prosent vil bruke smarttelefonen.

Over 20 prosent vil se mer enn 10 timer i uken!

Telenor har økt kapasiteten med en tredjedel i 3G og 4G- nettene, for å håndtere veksten som forventes av trafikk via mobile enheter som telefon og nettbrett. De forventer all time high-belastning på mobilnettet under OL, spesielt under stafettøvelsene i langrenn, i følge Telecom Revy.

Her får du OL via TV 2

Du må logge deg inn for å se OL gratis på nettet.

De uvante kommentatorene får vi ikke gjort så mye med. Vi satser på stigning i programmet. Moro blir det, uansett!

 

 

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »