Om banansplitt, burgerking og borgerlig splid!

Ukas store begivenhet er uten tvil valget i den nye bananrepublikken USA. To dager etter kaosvalget er det åpenbart for de fleste at Biden burde bli den nye presidenten. Han oppfører seg i det minste presidentaktig.

Donald Trump og hans indre krets virker mer oppsatt på å rive ned demokratiet enn å trygge de demokratiske verdiene. Det er trist å se han skli rundt på ulogiske bananskall og klage om at valget er stjålet, falskt og systemet korrupt. Skikkelig bananrepublikk retorikk!

Avstanden mellom de som teller stemmer og de som kontroller er visstnok så stor at de må bruke kikkert, hevder Donald svært lite presidentaktig.

Resultatet ser ut til å bli et splittet USA med borgere som griper til våpen. Noen for å true, andre for å beskytte seg. Det er ikke noe godt tegn, og spesielt ikke i et land der våpenbutikkene melder om rekordsalg. Et trist signal om at betegnelsen bananrepublikk fortjenes!

I North Carolina førte valget til at den 25 årige Madison Cawthorn ble stemt inn i kongressen, han blir yngstemann der. Dette skjer til tross for at 25-åringen i fjor stolt la ut bilder fra sitt besøk på Hitler’s slott, Ørneredet og viser klarer nynazistiske trekk. Nok et trist signal!

Vi er nå er i den surrealistiske situasjonen at presidenten i USA saksøker valgmyndighetene, men kun i de delstatene han har tapt. Dessuten har Twitter nå sett seg nødt til å sensurere Donald’s kvitringer. Mer og mer tyder på at Donald burde eskorteres rett fra det hvite hus og inn på lukket avdeling. For skikkelig å understreke bananstempelet var dette uken USA offisielt forlot Paris-avtalen om klimaendringer. Trist!

I skyggen av presidentvalget har California stemt frem det som kalles Prop 22, der Uber og andre gig økonomiaktører fikk gjennomslag for et forslag som norske LO nok ikke ville heiet på. Konkret innebærer Prop 22 at alle som jobber deltid i Uber og andre GIG økonomi selskaper nå oppfattes som selvstendige næringsdrivende. Samtidig sikrer forslaget sjåførene fordeler som helsetjenester, arbeidsulykkes-forsikring og en minimumsgaranti som er 120% av minstelønnen. Et viktig signal om endring!

Det handler jo ikke bare om bananer, ukas mest oppsiktsvekkende annonse står Burger King for i en annonse der de oppfordrer sine kunder til å handle fra sin største konkurrent McDonalds… Høres jo ikke akkurat smart ut, men se selv – det er i hvertfall temmelig kult gjort, nesten presidentaktig…

Gal markedsføring eller genial – hva synes du?

Her hjemme på berget er det stadig lengre mellom de fysiske møteplassene og langt tettere mellom de digitale treffene. Onsdag var professor Tor W. Andreassen gjest i Open Innovation Lab of Norway’s populære MasterClass sesjon. Meldingen fra professoren i tjenesteinnovasjon var krystallklar;

Du skal være mer enn gjennomsnittlig dum for ikke å se at økt innovasjonskraft fører til høyere kundelojalitet!

Venstre’s mangeårige leder Trine Skei Grande leverte denne uken sin bok om hva som egentlig skjer i politikken, og det er flere nøkkelpersoner i norsk politikk som ikke kommer spesielt gunstig ut av det. Hele det borgerlige samlingsprosjektet blir grundig avkledt og spliden kommer frem, sier de som har lest boka. Vi minnes Mark Twain som også skrev sine memorarer. Han la dog inn som betingelse at de først skulle utgis 100 år etter hans død, – for ikke å sverte de som fortsatt levde. Respekt!

Samme mann sa også: It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt.

Det er ikke bare Trump og Grande som må forlate sine stillinger, også toppsjefen i vår kollega Dagens Næringsliv melder sin avgang knappe to år etter at hun begynte. Det mest overraskende er nok begrunnelsen som sier en del om at DN ikke akkurat har blitt kvitt hierarkiske utfordringer. Jeg ønsker større nærhet til den operasjonelle driften enn jeg har hatt som konsernsjef i NHST sier Hege Yli Melhus Ask i en pressemelding. Høres ut som avstanden er så stor at hun kunne trengt en kikkert, hun også.

La oss avslutte ukas oppsummering med å ta av oss skyggelua for tennisikonet Rafael Nadal som denne uken vant sin Tennis Match nummer 1000 på topp plan, – en bragd som har tatt ham 18 år og plasserer ham på lik linje med Jimmy Connors, Ivan Lendl og Roger Federer. Gratulerer!

Ukas innovasjonsblomst går til Twitter som tør å sensurere USA’s president, samt professor Tor W. Andreassen som tør å være tydelig på at norske ledere må prioritere kundeorientert innovasjon høyere.

Happy weekend – og stay safe!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »