Foto: Pixabay, loveandchocolateshop.com, latimes.com

Om feiringer, festligheter og feiginger

Denne helgen feirer 1,4 milliarder kinesere inngangen til et nytt år. Rottas år er over, – og tyrens år overtar i den 12-årige syklusen i den kinesiske dyrekretsen. Ingen tvil om at utfordringene rottet seg sammen for en hel verden i 2020. La oss håpe at oksens år blir bedre. Tyren er kjent for sin flid, utholdenhet og ærlighet, og en solid porsjon tålmodighet kommer sannsynligvis godt med på den lange reisen ut av pandemien.

Også her hjemme feires det, – og det er rene kinderegget som serveres denne søndagen med både Valentinesdagen, morsdag og Fastelavn på en og samme dag. Noen opplever det som maksimalt effektivt, andre med sans for livets goder vil løpe fra sjokoladehjerter til fastelavnsboller og feire fra morgen til kveld. Mødre flest fortjener nok både blomster, bløtkaker og bamseklemmer, eller for å si det med den amerikanske countrystjernen Luke Bryan:

I believe most people are good and most mamas oughta qualify for sainthood

For oss i Innomag begynte feiringen allerede tirsdag, med en digital Lerchendalskonferanse sjarmerende ledet av hele Norges favoritt-sosiolog Harald Eia. Denne konferansen har tradisjonelt samlet en rekke av landets forsknings- og innovasjonstopper til en unik konferanse i Trondheim. I år ble det hele avholdt digitalt og det var DNB’s Kjerstin Bråten og Yngvar Ugland som sparket det hele i gang. Andre høydepunkt var Ragnar Torvik’s innlegg om Norsk økonomi og konkurransekraft etter Covid 19. Innlegget til Torvik, som er professor i samfunnsøkonomi, NTNU bør mange få med seg, her er linken.  Kudos til NTNU, SINTEF,  Forskningsrådet og Tekna for nok en gang å sette fokus på de viktige tingene.

Sparebanken Vest er også i det festlige hjørnet, – nylig sendte de ut en SMS til 4000 av sine kunder der en navngitt person ble minnet på at han ikke hadde betalt sitt lån i tide. Banken som er blant Norges mest innovative tok denne gangen litt vel mye Møllers tran. NRK som først meldte om saken bekrefter at det ikke handler om nye former for kollektiv avstraffelse…

I USA rapporteres det om at enkelte Pinterest aksjonærer begynte å feire, da Microsoft bød 51 milliarder blanke dollar for selskapet. Imidlertid begynte de feiringen litt tidlig, før festen tok av valgte nemlig en rekke aksjonærer å takke nei til Microsofts frierferd. Vår take er at det krever is i magen, mye is å takke nei til et tilbud som verdsetter den interaktive oppslagstavlen til en verdi som tilsvarer mer enn åtte ganger Norsk Hydro. Pinterest er jo rett og slett en side der brukerne organiserer innholdet i ulike samlinger for interesser, hobbyer og begivenheter, – og noen begivenheter er større enn andre.

Den største årlige begivenheten i USA er uten tvil SuperBowl, – i år gikk også denne uten publikum, men over 200 millioner så likevel kampen. Det var i Tampa Bay, Florida de til slutt kunne feire, og stjernespilleren Tom Brady løp natt til mandag inn 50 millioner US dollar i den 55. amerikanske SuperBowl finalen. Det må vel anses som en solid timeslønn for en artig kveld på jobben for quarterbacken som har vunnet 7 ganger. Ingen over, ingen ved siden – som Freia sier det. Bak laget står Glazer familien, vi kan slå fast at de både er sportsinteresserte og pragmatiske når det gjelder fotball.

De eier nemlig ikke bare den nye nasjonale mesterlaget i amerikansk fotball, Tampa Bay Buccaneers. De eier også et fotballteam i England, – og det laget ledes av en nordmann. Laget heter Manchester United.

I Washington er riksrettsaken mot Donald Trump i gang, og det er en selsom opplevelse vi er vitne til. Selv om en hel verden innser at Trump åpenbart er skyldig, virker det som feige republikanere av frykt for sinte Trump-fans likevel kommer til å stemme for frikjennelse. Det får oss til å undres om ikke Trump hadde rett da han i sin tid sa at han kunne gå ut på gaten å skyte noen uten at det ville få konsekvenser. Trist som faen og en feighet fra politikere som burde miste retten til å representere det amerikanske folk.

Før vi gir oss vil jeg nevne at i disse digitale tider oppstår nye festformer, og i så måte er den nye appen Clubhouse svært interessant. Du kan lese om det nye digitale treffstedet her.

Ukens innovasjonsblomst sendes arrangørene og talerne på årets Lerchendalskonferanse og i Luke Bryan’s ånd deler vi også ut en digital blomst til alle Norges mødre.

Happy Friday!

 

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Vi anbefaler:

Translate »