Om fester, nachspiel og en politisk hangover

Dette er tradisjonelt uka hvor både treningssentre og sommerlige Arendal fylles til randen etter ferietid og late dager i solen.

Mens mange går inn dørene på diverse treningssentre for å bli kvitt de ekstra kiloene sier enkelte som David le Roth at han gjerne skulle ha trent, hadde det ikke vært for at isterningene har en tendens til å ramle ut av glasset. Den tidligere frontfiguren i Van Halen har slengt med leppa i mange år, – og det har han jo til felles med mange av de som normalt besøker Arendal denne uka.

Helt siden 2012 har sørlandsbyen denne uka, under vignetten “Arendalsuka” etter modell av svenske Almedalsveckan med røtter helt tilbake til 1960 tallet, sydet av liv fra både politikere, rikssynsere og påvirkere i alle former og farger. I år er som kjent det meste annerledes og blant de mange som merker forskjellen på digitale og analoge treff er nok restaurant og utelivssektoren i Arendal.  Likevel, torsdag var det duket for partilederdebatt ledet av NRK’s Fredrik Solvang og slik vi oppfattet det var det verken Erna eller Jonas som vant denne gang. Det gjorde dyktige og rause Trine Skei Grande fra Venstre, etter 10 år som partileder i det lille partiet med de største ambisjonene for unge endringsagenter gir hun seg nå i rikspolitikken. Det ble både klappsalver og tårer, – og så håper vi partiet klarer å enes om en kandidat som kan få partiet vekk fra sperregrensen. Jonas litt småsleivete kattekommentar var unødvendig, men ingenting å mjaue over – og han beklaget selv voksent nok rett etterpå.

En av de unge endringsagentene er Quizmaster Kristian Henrik Svindal som du kan lese om her, hans gründeride er resultatet av et fuktig nachspiel og den ukuelige stå-på innsatsen som preger gründere flest. Ambisjonene er det ingen mangel på og hyggelig nok er norske Kahoot en inspirasjon og en å måle seg mot.

Apropos fester og nachspiel som denne uken har fått mye fokus, enten de har blitt avholdt i Frognerparken eller Arendal har kanskje kloke Eppie Lederer, som for millioner av amerikanere er best kjent under skribentaliaset Ann Landers, sagt det best av alle: På alle fester finnes to typer mennesker, de som helst vil hjem og de som helst vil bli. – og som oftest er de gift med hverandre!

Et gode hode har også ukas leder, nemlig Åse Lunde som er direktør og ansvarlig for digitalisering og forretningsutvikling i den norske børsnoterte eiendomskjempen Entra. Du kan lese intervjuet og få med deg hennes tre utvalgte trender her. Gode poeng fra en dyktig leder som klarer å forene digitaliseringen med innovative grep!

Blant ukas viktigste saker må også nevnes at regjeringen utvidet permitteringsperioden til ett helt år. Håpet er at dette reduserer antall arbeidsledige, bekymringen er at det utsetter nødvendige endringer og innovative grep – og istedet skaper en falsk trygghet. Vi må ikke glemme at for de det gjelder innebærer også en permisjon en betydelig lønnsreduksjon.

Selv om det slett ikke bare handler om lønn blir det muligens litt av en hangover for filmprodusentene å kaste et kort blikk på denne ukas liste over de best betalte Hollywood stjernene. I år viser det seg at det er Netflix som betaler mest, kinoaktørene er midt i tidenes hangover. Ingen tjener mer enn Dwayne Johnson, med en årslønn på drøye 900 millioner norske kroner synliggjør han at talent brukt riktig er mye verdt. Ryan Reynolds, Mark Wahlberg, Ben Affleck og Vin Diesel er de neste på lista, ingen av dem trenger å sutte på tommeltotten.

I USA er ukas høydepunkt uten tvil Joe Biden’s valg av senator Kamala Harris fra California, – og med en farget kvinne som tidligere har vært statsadvokat ved sin side appellerer paret til alle de som ikke er Trumps typiske kjernevelgere. Et spennende valg og vi kan forvente oss et durabelig bikkjeslagsmål utover høsten. Harris har allerede gått i krigen og beskylder Trump for manglende evne til å bry seg om andre enn seg selv, – mens Donald langer ut med kommentaren om at hun er grusom og svak når det kommer til fakta.

Interessant poeng tatt i betraktning at presidenten selv ifølge faktasjekkerne har kommet med over 20.000 falske påstander.

Det politiske teateret i USA har også en annen spiller, nemlig rapartisten Kanye West som i tillegg til å være milliardær, gift med bimboikonet Kim Kardashian og åpent bipolar visstnok nærer ambisjoner om å bli USA’s neste president. Som de sier i Hollywood, du klarer ikke å komme opp med sprøere fantasier enn dette. Dagens politiske USA har for lengst passert Hollywoods villeste manuskript.

Ukas innovasjonsblomst sendes Trine Skei Grande og Åse Lunde, to gode endringsledere som hver for seg skaper endring og foretar innovative grep. Helt til slutt ønsker vi alle våre lesere en riktig fin august-helg og håper at eventuelle festligheter foregår både koronasikkert og uten hangover.

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »