Nyttårsrakettene har for lengst landet og det nye ti-året er i gang med brask, brak og bram!

Vi er rare, vi velger å feire det nye året med å sprenge ting i luften, – og jo flere farger som stort sett kommer fra giftige gasser, jo bedre synes vi feiringen er. Selv folk som kan tenkes å ta toget nedover i Europa i stedet for å fly, fyrer gladelig opp tusenlapper i form av giftige raketter fylt av lithium (Li) som blir vakkert rosa, sodium (Na) som farger himmelen vakkert gul og oransje, og ikke minst Nitrogen som samtidig er de verste gassene som i sum må bære sin del av ansvaret for de menneskeskapte klimaendringene.

Tradisjonen tro sparkes året i gang med NHO’s årskonferanse og CES2020 i Las Vegas som de store begivenhetene for oss som tror på innovasjon. I det hvite hus ble Trump så revet med av alle rakettene ved inngangen til det nye året at han bestemte seg mer eller mindre på egen hånd for å sende en ekstra rakett og slik sett bevise at han er totalt uskikket til noe som helst verv. Raketten tok livet av Irans sterke mann, general Soleimani og ethvert forsøk på å bygge bro mellom vest og øst. En regelrett krigserklæring og et åpenbart brudd med Geneve-konvensjonen. Vi anbefaler at det amerikanske senatet nå vedtar å sende presidenten til Iran – der får han nok en varm velkomst 🙂

Neste Trekk hadde NHO kalt sin årskonferanse som onsdag denne uka fylte Oslo Spektrum med over 1100 norske ledere, – og før middagen på kvelden ble de servert en meny av gode innlegg fra førsteklasses foredragsholdere som alle pekte på verdien av innovasjon, mangfold, bærekraft og gode økosystem. Kjente toner for våre lesere, men Konferansen handlet lite om sjakk og langt mer proaktive grep som næringslivet og det politiske Norge sammen kan og bør gjøre. Blant mange høydepunkt vil vi trekke frem Hyperions unge taler Habiba Stray for verdien av gaming, Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, Menon’s Erik Jacobsen og Frischsenterets Simen Markussen som hver for seg leverte knallgode innlegg med konkrete forslag til handling. Slikt liker vi!

Offensive trekk ble også foretatt av Nissans tidligere toppsjef, Carlos Ghosn som begynte det nye året med å arrangere sin egen flukt fra japansk fengsel til frihet i Libanon. Den globale ex-lederhelten har definitivt mistet sin glorie, men fløyet ut i en kasse og med ulike pass fra både Frankrike, Libanon og Brasil beviser han at det er forskjell på Jørgen Hattemaker og kong Salomo, – eller som her vanlige forbrytere og hvitsnippforbrytere med eget fly og formue i hundre millioner klassen.

Både i Las Vegas og Oslo Spektrum handler det denne uka om kunsten å innovere. I Las Vegas arrangeres CES, Consumer Electronics Show og show er det – med mer enn 175 000 deltagere og mer enn 4800 utstillere har dette blitt verdens fremste utstillingsvindu for alt som er nytt, kult og innovativt. På jakt etter et elektrisk helikopter eller en robot som slår deg i bordtennis eller lærer dine barn spansk, – eller det siste nye av kule dippedutter. CES er messa for deg! InnoMag er også på plass i Las Vegas når du leser dette. Allerede første dag overrasket SONY med å lansere en Elbil, nok et bevis på at gamle bransjegrenser utfordres og at konkurransen ofte dukker opp fra uventet hold…

Ukas innovasjonsblomst går til NHO som på en imponerende måte setter scenen og sørger for at norske politikere, næringslivsledere og påvirkere treffes, – og det er og blir en langt bedre måte å møtes på enn Trumps grep for å treffe meningsmotstandere.

Happy Friday alle endringsagenter – og lag dere et flott år. Det er nå det begynner!