Denne uken startet en rettsak som daglig dekkes av et samlet pressekorps av årsaker som går oss hus forbi. Saken, som for oss virker mest som en privat tragedie males opp som et angrep på selve demokratiet. Bakgrunnen er et teaterstykke som angivelig vekket sterke følelser fordi det vises et bilde av huset til blant annet samboerparet Wara og Bertheussen. Forøvrig, ikke så ulikt hvordan vi alle kan se både huset i Vækerøveien og de fleste andre hus via www.1881.no eller Google Maps.

“Husbråket” har resultert i at justisministerens samboer står tiltalt for å ha angrepet demokratiet, intet mindre!

I realiteten beskyldes hun for å sjikanere sin egen samboer gjennom 25 år og Tybring-Gjedde ekteparet, og vi kan ikke forstå behovet for at dette teateret skal foregå i 10 samfulle uker. Vi lover våre lesere å ha fokus på langt viktigere og hyggeligere saker.

En gladsak som vi opplever som langt mer konstruktiv og kreativ er nyheten om at Kongsberg Innovasjon og det norske rådgivingsselskapet BDO teamer opp for å gi norske vekstskapere en dose økonomiske ferdigheter. Tilbudet har de kalt CFO Academy. Målet er å dyktiggjøre økosystemet utenfor Oslo og bidra til et konkret løft for vekstskapere i Viken regionen. Du kan lese saken her.

Christian Tybring- Gjedde har for øvrig også funnet det opportunt å nominere den hardtarbeidende amerikanske presidenten til Nobels fredspris, – og vi som trodde at norske politikere hadde lært å holde seg unna amerikanske valgkamper. For mange amerikanere er det et paradoks at nominasjonen kommer omtrent samtidig med at Donald benytter militære styrker for å «rydde opp» blant demonstranter som mener at også svarte liv bør telle. Det er gudskjelov 317 andre kandidater, så vi håper juryen finner mer verdige kandidater enn en president som har gjort mer for å splitte sitt folk enn noen tidligere president har klart. Vi frykter at hvis Donald skulle få Nobels fredspris så er prisen ødelagt for all fremtid. Denne frykten deler vi forøvrig med Mathilde Tybring-Gjedde, forslagsstillerens egen datter. Demokrati i praksis!

I USA har den tidligere Watergate journalisten Bob Woodward avslørt at han kommer med en ny bok der det fremkommer at Trump bevisst valgte å tone ned farene ved COVID 19 viruset i vinter, visstnok for å unngå panikk. Denne uken passerte USA 195 000 døde, – så mye for å tone ned problemet. Vi er usikre på om en presidents fremste oppgave bør være å late som om problemene ikke eksisterer, men vi innser jo at slikt kan ødelegge en god runde golf. Det kommer nemlig frem at presidenten har rukket å besøke sine kjære golfklubber mer enn 260 ganger, og at han jukser visstnok så mye at han har fått en egen bok om golfhistoriene. Boka heter “Commander in Cheat” og avslører at han spiller som han leder. Som en førsteklasses drittsekk, inkludert løgn på løgn og en forkjærlighet for å sparke andres baller bort. Når vi legger til at han har en lei tendens til å flytte sin egen ball når “det passer seg” forstår vi at mannen er totalt uegnet og som Mc Cains kampanjeleder sa det denne uken; USA’s desidert mest uegnede president noensinne. Hans golf relaterte kostnader har visstnok passert 1 milliard– og vi gjetter på at om dette er tragisk, komisk eller tragikomisk avhenger av hvilket pass du besitter. Vi synes synd på amerikanerne og minnes den lille store komikeren og showstjernen Sammy Davis jr som en dag spilte golf med en kollega og ble spurt hva hans handicap var.

Sammy rettet seg opp og svarte, – Spøker du med meg? Jeg er en enøyd neger som i tillegg er jøde – større handicap skal du vel lete lenge etter!

Dene uken kan du også lese mer om den spennende konferansen som The World Innovation Network arrangerer i Chicago fra 22. til 24. september, – og takket være samarbeidet med Open Innovation Lab of Norway kan vi tilby våre lesere en unik mulighet. Du kan lese mer om dette her.

Ukas innovasjonsblomst sendes Kongsberg Innovasjon, og vi håper de deler raust med sin makker BDO. I tillegg fortjener sørlandets innovative fyrtårn Agder Energi som gjør spennende innovative grep du kan lese mer om her blomster. De er herved avsendt.

Happy Friday!