Onsdag åpner stor utstilling med ’hverdagsdesign’

Visueltutstillingen som åpner onsdag denne uken er en fest i vakker, velformet ’hverdagsdesign’. Her er de fineste produktene i landet vårt stilt ut, alt fra matemballasje, vinetiketter, cd-omslag, årsrapporter, festivalplakater, skilt, tegneserier, firmalogoer, smartphone-apps, nettsider, animasjonsfilmer, TV-vignetter, reklamefilmer, musikkvideoer og mye mer.

I oktober ble norske designere og illustratører hedret med priser i Visuelt, Nordens største konkurranse innen visuell kommunikasjon. Nå stilles alle de 160 vinnerarbeidene ut hos Grafill.

– Vi er svært stolte over å stå bak Visueltkonkurransen, som i årevis har løftet frem nye stjerner på den norske designhimmelen. Med utstillingen ønsker vi å feire en svært dyktig kreativ industri, og oppmuntre den yngre garde og andre i faget til å produsere samme høye nivå som vinnerarbeidene. Visueltutstillingen skal være til inspirasjon, men også en demonstrasjon av at norsk design og illustrasjon er i verdensklasse, uttaler Grafill.

På utstillingen vises også arbeider av årets Klassikerprisvinner, Morten Throndsen. Siden tidlig på nittitallet har Throndsens arbeider høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Han har mottatt en rekke priser for sitt design, flere Gullblyanter, Visuelt i de edleste valører, Awards fra det store utland, hederspriser og effektpriser. I 1995 startet han byrået Strømme Throndsen Design hvor han i dag er kreativ leder. Klassikerprisen deles ut av Grafill, og går til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år.

På åpningsdagen lanseres en rykende fersk Visueltkatalog, designet av byrået Bureau Bruneau.

Utstillingsåpning er onsdag 25. november kl 18.00, hos Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo.
Utstillingen står til 4. januar 2016.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *