Dette har vært en viktig uke i mote- og tekstilbransjen. Oslo Trend åpnet nemlig dørene denne uken hvor de samlet designere, bloggere, kjendiser og innkjøpere i Oslos mest trendy område; Vulkan.

Søndag åpnet de dørene med moteshow for barn, hvor småbarn spankulerte nedover catwalken med kreasjoner fra blant annet MeMini, Ugly, Lillelam og Lilleba.

Kristine Vikse fikk æren av å åpne det offisielle showet på mandag, med engleaktige jenter inspirert av moten i Paris. Den fargerike designeren Baron Von Bulldog, kjent for sin ekstravagante tilnærming til mote, viste en ikke mindre ekstravagant kolleksjon laget på re-design. Dette var hans siste opptreden som også ble viet til hans avdøde venn og mentor Kiki Sørum. Utover uken kan man oppleve designere som Julian Reed, Black Rat, Kathrine Nørgård, Fam Irvoll og Moods of Norway. Fam Irvoll arrangerte også onsdag en fundraiser sammen med Kirkens Nødhjelp, IEH (initiativ for etisk handel), Oslo Trend og Dorcas Hus i Kongo til som gikk til inntekt for kvinner som er blitt utsatt for vold.

Oslo Trend byr på en variasjon av eventer, noen er lukkede med gjestelister mens andre er  åpne for alle. Det blir arrangert ulike “Designer Markets” hvor du kan møte norske designere og kjøpe deres produkter.

 

img_2706

Det unike med denne moteuken er at den gir deg en festivalfølelse med stor variasjon  samt en fin arena for mingling og festligheter. De viser også et bredere spekter enn den klassiske moteuken har gjort tidliger, noe som kan være med på å føre motenorge tettere sammen.

Det har vært interessant å observere hvordan musikken har satt en fin ramme rundt Oslo Trend. Norske band som Eva and the Heartmakers og Arif  har stått på scenen under festivalen.

– Dette blir en helt annen type moteuke der vi ønsker å lage en mer festivalfølelse, sier Aakervik når NRK.no møter ham i showrommet til designer Nina Skarra.

Oslo Trend er også digital  noe som betyr at  alle showene streamet live gjennom deres OTTV, sjekk det ut her.

Messens program avsluttes på lørdag, da avsluttes det hele med et forrykende avslutningsshow. Gå inn på www.oslotrend.no for å se hva som er på agendaen de siste dagene.

Sjekk også ut bloggen Fashion by Norway for å oppleve og lære mer om norsk design.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here