Vinner, profesjonellkategori 2020: Konrad Cholewka, Polestar MMXL Design Polestar Press

Polestar på smart jakt etter nye design-idéer

For andre år på rad lanserer det svensk/kinesiske el-bilmerket Polestar sin Design Contest for studenter og profesjonelle. I år samarbeider Polestar Norge med Designers’ Saturday, en nasjonal møteplass for design- og interiørarkitektur. Konkurransen søker kreative design-idéer knyttet til elektrisk mobilitet som skal vise nye måter å tenke på, som et svar på klimakrisen.

Bidragene behøver absolutt ikke å være en bil. Tema for årets designkonkurranse, som består av en student- og en profesjonell kategori, er «Progress» (fremdrift). Vinnerne vil få en unik mulighet til å jobbe med Polestars eget designteam, samt fremme arbeidet sitt. I første runde sender man inn håndtegnede eller digitale skisser.

– I en verden full av banebrytende teknologi, nye måter å leve på og økende bekymring for klimakrisen, kan design drive positiv endring. Konkurransen vår kan gi design-miljøet en god plattform for å visualisere progressive idéer for fremtidens mobilitet, sier Maximilian Missoni, Head of Design at Polestar.

 

Samarbeid med Designers’ Saturday i Nasjonalmuseet

«Change» og design i endring er tema for årets Designers’ Saturday i Norge, som går av stabelen 10-12 september. Nytt i år er at arrangementet starter med fagdag fredag og lørdag, og avslutter med publikumsdag på det nye Nasjonalmuseet søndag, hvor publikum for første gang får komme inn. Her vil vinnerne fra Polestars konkurranse i 2020 stilles ut, sammen med semi-finalistene til årets Polestar Design Contest.

Jonas Stokke, designer og styreleder i Designers’ Saturday

– Tema for Designers’ Saturday går hånd i hånd med Polestar’s arbeid for bærekraft og fremdrift gjennom design, så dette føles som et veldig naturlig samarbeid. Vi gleder oss til å fremme godt design og inviterre til det nye Nasjonalmuseet sammen med Polestar og andre partnere, sier Jonas Stokke, designer og styreleder i Designers’ Saturday.

 

Polestar Design Contest

I fjort mottok Polestars designkonkurranse mer enn 600 bidrag fra hele verden, inkludert banebrytende og brukbare springbrettproteser, en autonom pod og en luksus-yacht som videreførte Polestars minimalistiske design. Ett av vinnerbidragene var et luftskip som kombinerte Polestars design-etos med en fremtidsvisjon for luftreise.

En fordel ved konkurransen er støtten deltakerne mottar for å kunne gå videre med ideen. Alle bidrag som går videre fra første runde vil få veiledning fra Head of Design Maximilian Missoni, andre Polestar designere og leder for bærekraft.

Vi i Innomag oppfatter dette som smart posisjonering og en flott anledning til å hente inn nye talenter – og oppfordrer flere norske virksomheter til å gjøre noe lignende.

Du kan lese mer om konkurransen her 2021 Polestar Design Contest.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!