For andre år på rad lanserer det svensk/kinesiske el-bilmerket Polestar sin Design Contest for studenter og profesjonelle. I år samarbeider Polestar Norge med Designers’ Saturday, en nasjonal møteplass for design- og interiørarkitektur. Konkurransen søker kreative design-idéer knyttet til elektrisk mobilitet som skal vise nye måter å tenke på, som et svar på klimakrisen.

Bidragene behøver absolutt ikke å være en bil. Tema for årets designkonkurranse, som består av en student- og en profesjonell kategori, er «Progress» (fremdrift). Vinnerne vil få en unik mulighet til å jobbe med Polestars eget designteam, samt fremme arbeidet sitt. I første runde sender man inn håndtegnede eller digitale skisser.

– I en verden full av banebrytende teknologi, nye måter å leve på og økende bekymring for klimakrisen, kan design drive positiv endring. Konkurransen vår kan gi design-miljøet en god plattform for å visualisere progressive idéer for fremtidens mobilitet, sier Maximilian Missoni, Head of Design at Polestar.

 

Samarbeid med Designers’ Saturday i Nasjonalmuseet

«Change» og design i endring er tema for årets Designers’ Saturday i Norge, som går av stabelen 10-12 september. Nytt i år er at arrangementet starter med fagdag fredag og lørdag, og avslutter med publikumsdag på det nye Nasjonalmuseet søndag, hvor publikum for første gang får komme inn. Her vil vinnerne fra Polestars konkurranse i 2020 stilles ut, sammen med semi-finalistene til årets Polestar Design Contest.

Jonas Stokke, designer og styreleder i Designers’ Saturday

– Tema for Designers’ Saturday går hånd i hånd med Polestar’s arbeid for bærekraft og fremdrift gjennom design, så dette føles som et veldig naturlig samarbeid. Vi gleder oss til å fremme godt design og inviterre til det nye Nasjonalmuseet sammen med Polestar og andre partnere, sier Jonas Stokke, designer og styreleder i Designers’ Saturday.

 

Polestar Design Contest

I fjort mottok Polestars designkonkurranse mer enn 600 bidrag fra hele verden, inkludert banebrytende og brukbare springbrettproteser, en autonom pod og en luksus-yacht som videreførte Polestars minimalistiske design. Ett av vinnerbidragene var et luftskip som kombinerte Polestars design-etos med en fremtidsvisjon for luftreise.

En fordel ved konkurransen er støtten deltakerne mottar for å kunne gå videre med ideen. Alle bidrag som går videre fra første runde vil få veiledning fra Head of Design Maximilian Missoni, andre Polestar designere og leder for bærekraft.

Vi i Innomag oppfatter dette som smart posisjonering og en flott anledning til å hente inn nye talenter – og oppfordrer flere norske virksomheter til å gjøre noe lignende.

Du kan lese mer om konkurransen her 2021 Polestar Design Contest.