Regjeringen vurderer skatteincentiver for å få flere til å investere i gründerbedrifter. De er også positive til den nye innovasjonsbørsen. Se web-TV sendingen fra fremtidskonferansen Future Insight 2020. Spennende gjester fra inn- og utland.

InnoBørs er markedsplassen hvor gründere og kapital møtes.

Av Anita Fleime-Dahl

Se videoen fra fremtidskonferansen her: (Teksten fortsetter under videoen)

 

– Dette er et spennende initiativ og vi gleder oss til fortsettelsen, sier statssekretær Eirik Lae Solberg (H) i Næringsdepartementet. Vi er avhengige av at flere ønsker å satse pengene sine på fremtidige bedrifter og de gode ideene, sier han.

Gündererjakt på penger er ingen enkel oppgave. Svært få vil ta risiko med oppstartselskaper, for å finansiere de gode ideene. Det handler om å finne møteplasser og reddende engler som er villige til å investere.

Meningene er mange om hva som må til for å løfte Norges innovasjonsevne. Se utdrag fra paneldebatten i TV-sendingen:

  • Skattesystemet bør vris om, så det ikke lønner seg å være bolighai, men heller gjøre det gunstig å investere i nye selskaper.
  • Jo mer penger vi tjener på olje og gass, desto mer penger bør puttes inn i den økonomien som er ny. Det er litt skammelig at vi ligger så dårlig an i forhold til våre naboland.

Inspirasjon for fremtiden

Future Insight-konferansen samlet deltakere fra fjern og nær. De påmeldte fikk servert nye ideer i gamle omgivelser i Oslo Millitære Samfund. Blant gjestene var blant andre Paulo Andrez, President i EBAN (European Business Angels) Joshua Kauffman, trendforsker Adjedj Bakas, i tillegg til en rekke gründere og investorer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here