Home Biz Rekordmange søkere om støtte fra Skattefunn

Rekordmange søkere om støtte fra Skattefunn

0

Interessen for Skattefunn øker markant på Vestlandet. Færre søker om skattelette til petroleum, olje og gass. En tredjedel av søkerne søker for første gang.

Aldri før har flere søkt om Skattefunn til garantifristen den 1. september. I år kom det inn totalt 3977 søknader til fristen. Det er en økning på 2,8 prosent fra året før.

Søknadstallet til Skattefunn er mer enn doblet siden 2013, og vokser fortsatt, viser statistikken.

Les også: Tett på Christian Hambro – Skattefunns far

− Skattefunn er viktig for utvikling og omstilling for bedrifter. Vi ser dette i den klare trenden med økning av bruken av skattefunn på Vestlandet, og en samtidig nedgang i petroleumsrelaterte søknader, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i en pressemelding.

SSB-tall viser at bedriftene som får pengestøtte skalerer opp virksomheten, får flere ansatte og økte salgsinntekter. Én million kroner i støtte fra Skattefunn øker verdiskapingen i en bedrift med 1,8 millioner kroner årlig. Alle bedrifter som søker Forskningsrådets Skattefunn-ordning innen 1. september er garantert å få behandlet søknaden sin samme år.

 

 

Hva er SkatteFUNN?

SkatteFUNN-ordningen er en skattefradragsordning for næringslivets kostnader til forskning og utvikling. Gjennom SkatteFUNN kan små og mellomstore bedrifter få 20 prosent av prosjektkostnadene som skattefradrag gjennom skatteoppgjøret. Store bedrifter kan få 18 prosent fradrag av prosjektkostnadene.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst