I dag tidlig var jeg deltaker på SektorMatch, som var et uformelt og hyggelig frokostmøte. Dette holdes i regi av Venturelab AS og Movation AS, i samarbeid med Advokatfirmaet Selmer AS. Møtet var i veldig flotte lokaler hos Selmer på Tjuvholmen i Oslo.


Dagens tema var teknologi og hensikten med dette var å sette fokus på markedet og vekstområdene. Det begynte med et interessant foredrag så var det 3 prosjekter som introduserte seg for oss, en liten gruppe investorer og andre representanter fra bransjen.

Vi ble innledet med et spennende foredrag av Fredrik Syversen som er direktør for næringsutvikling i IKT- Norge. Han var veldig opptatt av at regjeringen skulle bruke mer ressurser på innovasjon, og satse mer på å fostre frem innovasjons miljøer. Han snakket om hva slags utfordringer det var i bransjen og hvor den teknologiske utfordringen var. Fredrik fortalte ivrig om trendene som beveger seg i bransjen, som for dagen er gamification (f.eks Dragon Box som er et dataspill som lærer bort matte i et hurtig tempo), consumerization (forbrukerbehov innen IT), lifescience (helse) og crowdsourcing (definisjon finner du her).

Så kom morgenens høydepunkt , da de tre prosjektene skulle representeres: Vi fikk en god introduksjon av Truls Berg i Movation AS og flotte presentasjoner fre gründerne selv:

EraseMe International AS:
Et ryddeselskap på internett. De hjelper både privatpersoner og virksomheter som ønsker å fjerne uønsket eller lovstridig digital informasjon i den virtuelle verdenen. EraseMe har funnet et stort behov i markedet. De har godt utnyttet trenden med den eksplosive veksten i bruk av sosiale medier og informasjonsutveksling mellom oss mennesker, og gjort noe som kan bedre betingelsene for å styrke personvernet og tilstedeværelsen på internett. Brukere gir stadig ut mer informasjon om seg selv på nettet og flytter nesten hele privatlivet ut her. EraseMe gjør noe med dette og kan hjelpe deg med å fjerne spredningen av personopplysninger og lovstridig publisering av informasjon fra nettet.
Egen kommentar; “Disse har jo funnet et enormt behov i markedet, der mulighetene for vekst er enormt store. Dette kommer til å bli; the next big thing. Go EraseMe!

Silvados AS
Silvados AS eier domenet www.baretilbud.no Dette er Norges beste nettsted for tilbudsannonser. Denne bedriften erstatter alle de gamle reklamekatalogene, og får alle tilbudsannonser for bedrifter inn på et nettsted. Dette nettstedet er både for forbrukere og bedrifter, der baretilbud.no setter system på annonsene slik at det skal lønne seg for alle. De har tilbudsklubb for forbrukere med gode lojalitetsfordeler og eksklusive tilbud, samt rabatter og tilgang på funksjonalitet. Som bedrift kan du få integrerte kampanjer i digitale medier. Da hjelper baretilbud.no deg å nå ut til kundene dine ved hjelp av som flere varianter av reklame til nett og mobil.
Egen kommentar; “What a bargain” Med stor fokus på kundenytte og vinn-vinn situasjon for både forbrukere og bedriftsmarkedet!

Scan4News
Scan4News er en ny søkerteknologi som brukes til å skreddersy informasjonstjenester for sine kunder. Denne teknologien er svært avansert, men samtidig veldig enkel å bruke. Med svært kompetente medarbeidere strekker de seg litt lenger hver dag for å utvikle enda mer for kundene, og samtidig bringe teknologi og innholdstjenester fremover. Hvis du er gründer kan dette systemet f.eks hjelpe deg å søke etter fond som kan gi deg gratis penger. Scan4News her!
Egen kommentar: “Wow, her er det verdiinnovasjon i aller høyeste grad. Gjett om jeg kommer til å bruke disse aktivt?!

Alt i alt var det et veldig hyggelig frokostmøte. Jeg gleder meg til neste gang, 15. november 2012.).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here